לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2008    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2008

פוסט מס' 6 .


שלום לכוולם

מה יש לנו היום ?

- פשטידת פטריות וגבינה

-גלילי גבינה קרה בתיבול אקזוטי .

- בגט או לחם קלוי בתנור עם זעתר

-עוגת קרמבו ביתי

ולמנווים -

- ופל בלגי

-טארט תותים בקצפת ושוקולד

מצטערת על המיעוט הפעם

ממש רציתי להעלות את הפוסט [:

אגב, עברנו את האלף כנייסות !!

תודה רבה לכווולם

עפ"י בקשה ..

הבאתי פשטידת פטריות וגבינה ..

מהירה מאוד להכנה [:

ביקשתם , קיבלתם .

 

אזז, מיצרכים :

2 ביצים גדולות..

2 כפות קמח תופח /או 2 כפות קמח + 2 כפיות א.אפיה..

500 גר´ גבינה לבנה 5% או 9%..

1 כף אבקת מרק פטריות.. 1

 קופסת שימורים פטריות חתוכות מסוננות..

אופן ההכנה :

מערבבים הכל,

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה,

ואופים במשך 30 דקות בחום של 180 מעלות,

או עד שהפשטידה מזהיבה.

גליל גבינה קרה בתיבול אקזוטי .

נשמע מוזר , אבל בהחלט כדאי לנסות ..

זה מאוד בריא וטעים [:

זמן ההכנה - 15 דקות .

מס' המנות - 19 .

מצרכים :

500 גרם גבינת ריקוטה מתוקה.

 3 כפות דבש.

כפית קינמון חצי כפית הל טחון.

 100 גרם ג'ינג'ר מסוכר חתוך לקוביות..

אופן ההכנה :

מערבבים את הריקוטה עם יתר המצרכים.מעבירים לנייר פרגמנט כפול.

מגלגלים לגליל.

מקפיאים.

אחרי שעתיים מפשירים ל4 דקות וחתכים לעיגולים.

בגט או לחם קלוי עם זעתר .

מצרכים :

לחם או בגט (לפי מספר המנות) שמן זית שום כתוש זעתר מלח

אופן ההכנה :

חותכים הבגט לאורכו לפרוסות דקות,

או, חותכים כל פרוסת לחם לחצי.

שמים הפרוסות על נייר אפייה.

שמים בקערית שמן זית, מלח ושום כתוש ומערבבים. מפזרים את התערובת על הפרוסות.

מוסיפים מעליהם מעט זעתר.

קולים עד הזהבה. מוציאים ומוסיפים זעתר.

מגישים חם, אפשר לשים מעל קוביות גבינה בולגרית.

עוגת קרמבו ביתי

מיצרכים :

מצרכים לתחתית:

5 ביצים מופרדות

4 כפות קקאו

 1/4 כוס סוכר

למילוי קרם:

2 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

לציפוי שוקולד:

200 גר' שוקולד

1/3 כוס חלב

מעט ליקר

אופן ההכנה :

1.להקציף חלבונים עם הסוכר, להוסיף את החלמונים ולערבב.

2.לקפל לקצף את הקקאו ולאפות בתבנית מלבנית 15 דקות.

3.להקציף שמנת עם סוכר.

 4.לצקת על העוגה הקרה ולהקפיא שעתיים.

5.להמיס שוקולד עם חלב וליקר.

6.לערבב ולצקת על העוגה.

מנוווים  -

הסיסמא כבר נשלחת אליכם [:

הפעם אין תמונות >< ..

ופל בלגי -

http://www.upfree.net/index.php?page=view&id=6953061

טארט תותים בקצפת עם שוקולד -

http://www.upfree.net/index.php?page=view&id=16855388

פרסים מהבצע הקודם -

 

  

 

והזוכה : -בלוג המתנות הגדול-

מבצע -

1. - (494930)

2.  - (583406)

3.  - (588280)

4. - (122250)

5.-  (567018)

6.- (350605)

7.- (465290) 

קרדיט על הפיקסלים המקסיימים האלה -

המבצע נגמר !

הפעם יש שלוש זוכים , ופרסים הרבה יותר שווים [:

עד לפה ..

נכתב על ידי , 27/11/2008 16:18  
51 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פוסט מס' 5 .


אז מה יש לנו היום ?

-2 מילקשייקים

-מרק עוף

-בולונז

-שניצלים

-קציצות תפו"א ובשר

-פטריות פורטבלו בגריל

-אורז פרסי על מצע תפו"א

ולמנווים  -

-פחזניות

-עוגת ג'לי אננס

-גלידה תוצרת בית

מתכון למילקשייק שוקולד .

מיצרכים :

חומרים ל-2 מנות:

400 מ"ל גלידת שוקולד

3/4 כוס חלב

 100 גרם שוקולד מריר מומס (במיקרוגל או על ביין מארי)

לקישוט:

4 כפות סירופ שוקולד קר

אופן ההכנה :

1. מעבדים גלידת שוקולד, חלב ושוקולד מומס בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. 2

. מזלפים סירופ שוקולד על כוסות זכוכית גבוהות ויוצקים את המילקשייק. מגישים עם קשית.

קל פשוט וממש טעיים

מילקשייק תות

מיצרכים :

10 פירות פטל טריים

10 תותי שדה טריים

חצי כוס חלב

4 כפיות גלידת וניל

יוגורט פטל

קצת דבש

אופן ההכנה :

חתכו את הפרי לחתיכות והכניסו למקרר עד להקפאתו.

לאחר מכן הכניסו את הפירות לתוך בלנדר הוסיפו את היוגורט, הגלידה והחלב,

הוסיפו מעט דבש לפי הטעם. ערבלו עד לקבלת עיסה אחידה.

ובתאבון

מרק עוף

מיצרכים:

1 עוף מחולק ונקי

8 כוסות מים

2 בצלים גדולים

4 גזרים

3 קישואים (כגיוון אפשר להחליף את הקישואים בדלעת או דלורית עד 250 גרם)

1 חבילת פטרוזיליה

1 חבילת שמיר

4 גבעולי סלרי עלים

1 שורש פטרוזיליה

1 שורש סלרי מלח פלפל

אופן ההכנה :

קולפים את הירקות. חותכים את הבצל לרבעים גדולים. את הגזרים,

הדלעת והקישואים אפשר להשאיר שלמים. מכניסים את העוף לסיר ומוסיפים את המים.

מביאים לרתיחה, ומסירים את כל הקצף שהצטבר למעלה.

מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי. מכבים את האש,

מקררים מעט, ומפרידים בין הנוזל לעוף ולירקות.

מסננים היטב. שומרים במקרר בנפרד.

בולונז

מיצרכים :

750 גר' בשר בקר טחון.

1/3 כוס שמן זית.

1 בצל אדום קצוץ דק.

2 גבעולי סלרי קצוצים דק.

1 גזר קצוץ דק.

פלפל חריף יבש אדום קצוץ .

4 שיני שום קצוצות.

2 כפות עלי אורגנו טריים קצוצים דק.

1/2 כפית אגוז מוסקט.

1/2 קילו עגבניות קלופות קצוצות.

1/2 כוס יין אדום יבש.

מלח, פלפל שחור טחון טרי.

כוס מרק עוף צח.

חבילה של פסטה פנה.

אופן ההכנה :

הכנת הפסטה:

מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים ומעט מלח עד שהפסטה אפויה,

מסננים ומעבירים לקערה.

הכנת הרוטב: שמים בסיר גדול את השמן ושהוא חם שמים בו את האורגנו,

שום בצל פלפל חריף גזר וסלרי (כל הירקות).

מאדים כ 5-6 דקות. מוסיפים פנימה את בשר והתבלינים ומטגנים עד שהוא משחים ומפוררים אותו תוך כדי טיגון.

מוסיפים את העגבניות ומערבבים ל 2-3 דקות. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את כוס מרק העוף. בודקים ומתקנים תיבול, מביאים לרתיחה,

ומבשלים על אש נמוכה שעתיים. יוצקים את התערובת על הפסטה, מערבבים ומגישים.

ובתאבון ..

שניצלים

ל-4 מנות

מיצרכים :

2 חזות עוף 2 ביצה 1 כוס קמח חבילה פירורי לחם שמן לטיגון עמוק

לשידרוג הציפוי: שומשום עשבי תיבול, עדיפות ליבשים - עומדים יותר בטיגון קצח שומשום שחור

לשידרוג הביצים: חרדל מיונז פפריקה אדומה קורט מלח

אופן ההכנה :

1.פורסים את חזה העוף ומוציאים את הפילה (החלק מסתתר כאשר פותחים את החזה).

מהפילה מייצרים את השניצלונים הכי שווים ורכים. 2.לאחר שפרסנו, חותכים לשניים / שלושה נתחים לפי הגודל הרצוי והאהוב

עליכם ומנקים מגידים ושומן.

מי שאוהב שניצלים דקים זה הזמן לדפוק ולשטח. אם אתם אוהבים את השניצלים שמנים ועסיסיים -

זה הזמן להעביר לקמח.

3.מקמחים את השניצל קלות, מנערים וטובלים בביצה.

מעבירים אל פירורי הלחם ומצפים היטב.

יוצקים שמן לטיגון עמוק (מוסיפים חתיכת גזר למניעת התחמצנות השמן).

מטילים את השניצלים לתוך השמן -

חשוב לא לטגן יותר מידי שניצלים בבת אחת כדי למנוע את ירידת הטמפרטורה של השמן.

 4.מטגנים עד השחמה, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

ובתאבון

קציצות תפו"א ובשר

מצרכים :

1 בצל קצוץ

1 בשר בקר טחון

קמח מצה

מלח

פלפל

1-2 ביצים טרופות

שמן

אופן ההכנה :

הכנת במילוי:

מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים למחבת את השר הקצוץ.

ממליחים, מפלפלים ומטגנים את הבשר עד שהוא משנה צבעו ומוכן לאכילה.

מורידים מהאש ומצננים.

הכנת "בצק תפוחי האדמה":

לשים את תפוחי האדמה המגוררים יחד עם חופו גדושה של קמח מצה (כ-3 כפות) ו-1.5 כפות מלח.

כדאי להרטיב מעט את הידיים וללוש עד שמתקבלת עיסה חלקה ולא דביקה שנראית ממש כמו בצק.

הכנת הקציצות:

כדאי להרטיב מעט את משטח העבודה ולהכין קערת מים לטבילת הידיים כדי שהעיסה לא תדבק.

צרים מ"בצק תפוחי האדמה" כדורים בינוניים.

משטחים מעט כל כדור, מניחים במרכז מלית, ו"מותחים" את הבצק בעזרת האצבעות

עד ליצירת כדור עגול מושלם. משטחים שוב את הקציצה ומניחים אותה יחד עם שאר

הקציצות בתבנית משומנת מעט.

לאחר שכל הקציצות מוכנות טובלים כל קציצה בקערה של ביצה טרופה

מהולה במים (חשוב למהול במים כדי שהטעם הדומיננטי יהיה של תפוחי אדמה ולא של ביצה)

 ומטגנים ומשני הצדדים עד להזהבה.

עפ"י בקשה -

פטריות פורטבלו בגריל

 

מיצרכים (ל-3 מנות) :

5 פטריות פורטובלו בינוניות.

1 כוס שמן זית.

1/4 כוס חומץ בלסמי. 

1/4 כוס רוטב סויה .

4 שיני שום קצוצות.

מלח ופלפל שחור גרוס.

קצת כמון.

אופן ההכנה :

1. מחממים גריל פחמים או מחבת פסים. 2. מפרידים את רגלי הפטריות מהכיפות. מערבבים היטב את השמן, החומץ, הסויה והשום.

3. מניחים את הפטריות על הגריל או המחבת, על חלקן החיצוני.

מורחים את הפטריות מצידן הפנימי ברוטב, צולים כ 4 דקות, הופכים וצולים כ 3 דקות נוספות.

הופכים שוב ומורחים את הצד הפנימי של הפטריות ברוטב פעם נוספת. מתבלים במלח, פלפל וכמון ומגישים חם.

אורז פרסי על מצע תפו"א

מצרכים :

כוס אורז

רבע כוס שמן

רבע כוס אפונה קפואה (סנפורסט)

רבע כוס שמיר

רבע כוס פטרוזיליה

רבע כוס כוסברה

פרוסות תפוחי אדמה לפי כמות שיכסו את תחתית הסיר (ושיהיו צפופים)

מלח (לפי טעם) פלפל שחור

3 כפות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה :

1. מחממים בסיר את השמן ומיד מוסיפים את האורז עליו ומטגנים למשך דקה.

2.מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים על אש בינונית 3 דקות ושמים כמובן כוס מים ובוחשים בעדינות.

3.אחרי שהנוזלים נספגים מעבירים את האורז לקערה נפרדת.

4.בסיר עם מעט שמן מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה על אש הכי קטנה שאפשר ומיד שופכים מעל את האורז ושלושת רבעי כוס מים . 5.מבשלים על אש קטנה 30-40 דקות סוגרים עם מכסה ובודקים מדי פעם אם צריך מים. לאחר 30-40 דקות מכבים

את הגז ומחכים 20 דקות לפני שפותחים את הסיר.

ואממ, זהו . בתאבון

מנוווים -

הסיסמאות נשלחות אליכם [:

 

במידה והקישור לא עובד -

http://www.upfree.net/6786184

 

במידה והקישור לא עובד -

http://www.upfree.net/9183778

 

במידה והקישור לא עובד -

http://www.upfree.net/332900

פרסים מהמצע הקודם :

 

 

 

והזוכה : express yourself :)

מבצע-

פרסים כרגיל ^^

1.2.3.4.5.

1- (494930)

2- (583406)

3- (589630)

4- (511057)

5- (465290)

המבצע נגמר 

נכתב על ידי , 17/11/2008 17:27  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

3,179

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסטודיו מתכונים (: אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סטודיו מתכונים (: ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)