לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

9/2014

עוגה בחושה עם שוקולד צ'יפס


את המתכון המוצלח לעוגת מיץ עם שוקולד צ'יפס קיבלתי מאשתו של בן דודי רוני היקר!!! והיא....טובה האלופה הכל יכולה.

 

נפתחה חנות חדשה בחדרה למוצרי אפיה והכל למטבח " לאופה" ברח' האומן 12. כמובן שהוזמנו לפתיחה.

 

טובה כשמה כן היא..... פתחה שולחן לתפארה.... כל מיני סוגי עוגות ועוגיות מעשיי ידיה.

 

אני כהרגלי בארועים האלה! קודם טועמת, שואלת, מתעניינת ורק אחר כך לוקחת מתכון.

 

אז הנה מתכון של טובה כהן האלופה להכנת עוגת מיץ בחושה עם שוקולד צ'יפס.

 

רק לסבר את אוזניכם....בבלוג שלי יש כבר כמה מתכונים של טובה היקרה. תודה רבה רבה.

 

לכל התלמידים! בגנים, בבתי הספר ולכל הסטודנטים: שנה טובה פוריה ומוצלחת. 

 

לקוראי היקרים! מאחלת לכם שנה טובה, שקטה שלווה ורגועה! שנה בה יתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה.♥

 

 

 






החומרים להכנת העוגה




בקערת מיקסר עם מטרף: מכניסים ביצים וסוכר וטורפים, מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים לטרוף

מוסיפים את קליפת התפוז ואת השמנת חמוצה וממשיכים לטרוף




מקבלים תערובת חלקה ובהירה מוסיפים את הקמח המנופה ואת אינסטנט פודינג וניל לסירוגין עם מיץ התפוזים

 הקמח יכנס לתערובת לסירוגין עם מיץ התפוזים - עד אשר תתקבל תערובת חלקה ובהירה ודי ( לקחת לקקן ולערבב מעט מלמטה-

לפעמים יש לקמח נטיה להישאר בקרקעית.)

 

 

לשמן תבנית עם ניר אפיה - למזוג את התערובת לתבנית - לפזר מעל מעט קמח ושוקולד צ'יפס ולערבב קלות

לערבב ממש קלות שיראו את השוקולד מבצבץ -להכניס לתנור שחומם מראש לאפיה של 50-60 דקות- לבדוק עם קיסם עץ

שיוצא יבש

 

 

לאחר שהעוגה התקררה ישנה אפשרות לפזר מעל אבקת סוכר - לפרוס ולהגיש

 

 

 

להמחשה

 

 

 

ליצירת חגיגיות -פזרו על הצלחת אבקת סוכר בעזרת מסננת והגישו לאורחים

 

 

 

מאחלת לכולם עשייה פוריה טובה ומהנה


מתכון להכנת עוגה בחושה שוקולד צ'יפס:
-
החומרים:
6 ביצים שלמות
כוס וחצי סוכר
1/2 כוס שמן
קליפה מגורדת מתפוז ( לא חובה)
חצי כוס מיץ תפוזים
1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל ( אפשר יוגורט )
1 שקית אינסטנט פודינג וניל ( תכולה 95 גרם )
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כפות שוקולד צ'יפס מריר + 1 כף קמח
-
לקישוט:
אבקת סוכר
-
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם מטרף, מכניסים את הביצים, שמים מעל את הסוכר וטורפים כ-3 דקות. 
מוסיפים את השמן בזרם דק, את קליפת התפוז והשמנת חמוצה וטורפים קלות.
מסננים את הקמח ומערבבים עם אינסטנט פודינג וניל, מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם מיץ התפוזים.
ממשיכים לטרוף עד אשר התערובת נעשית חלקה ודי. ערבוב יתר פוגם.
-
לוקחים 2 תבניות של אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה ומשומנות קלות, מוזגים את התערובת באופן שווה לתבניות.( אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק אחת ממש גדולה ורחבה). מפזרים מעל מעט קמח ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות ( לא להטביע את כל השוקולד בתערובת).
-
אופים בתנור שחומם מראש על 170-180 מעלות, זמן אפיה כ-50-60 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש ונקי.
-
מוציאים מהתנור ומצננים, אפשר לפזר מעל העוגה אבקת סוכר . עכשיו ניתן לפרוס את העוגה ולהתענג עליה עם כוס תה או קפה.
-
תודה לטובה כהן ( אשת בן דודי רוני ) על מתכון טעים ומנצח.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 3/9/2014 10:20  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ענתי ב-24/1/2019 12:40




1,346,451
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)