לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שלום, שמי יהודית...האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי . אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם. בהצלחה לכולנו....

Avatarכינוי:  יהודית כהן מורחיים

מין: נקבה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2014    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

8/2014

חלות לשבת עדינה סבג


בימי הלחימה הקשים...... כולנו נאחזנו כמו תמיד בבורא עולם וביקשנו ממנו לעשות לנו ניסים.

 

עדילי הקצינה שלי ביקשה שנעשה בבית הפרשת חלה......." אמא נכין חלות ונברך שחיילי צהל יחזרו לשלום"

 

כמובן שמבצע "הפרשת חלה" לא יכול היה לצאת לפועל באופן מידי....גם עדי רוב הזמן לא היתה בבית.....

 

ביום חמישי האחרון מתקשרת אלי הקצינה שלי ואומרת" אמא תתכונני מחר יום שישי נעשה "הפרשת חלה" מבטיחה להגיע מוקדם.

 

קמתי מוקדם בבוקר! בישלתי וניקיתי ...אפיתי וסידרתי...ארגנתי את המטבח והכנתי את כל המצרכים להכנת החלות על השיש

 

אני בודקת על השעון ורואה שעוד מעט כבר לא נספיק לעשות את המצווה....השבת בפתח....בסופו של דבר היפה שלי הגיעה!

 

לאחר ארגון קצר ושטיפת ידיים היא נכנסה למטבח!!  ברוב קדושה הכנו את הבצק ועשינו הפרשת חלה כדין.

 

כמובן שברכנו את כל חיילי צה"ל שיחזרו לשלום....ואת כלל ישראל לבריאות אחווה ואהבה. 

 

תודה לך ביתי היקרה שזיכית אותנו בטקס מרגש.

 

המתכון לחלות הנפלאות שייך לעדינה סבג המקסימה! עדינה באה ממרחקים כדי לבצע את טקס הפרשת החלה! 

 

עדינה היא בתו של הרב הראשי לעיר טירת כרמל ובתה של לאה אשת חינוך. כמובן שאני מכירה אותה ואת הוריה עוד משחר ילדותי.

 

עדינה תודה רבה לך! תודה על טקס מרומם את הנפש והרוח, תודה על מתכון והסברים נפלאים.

 

לכם קוראי היקרים.♥ מאחלת סופ"ש נעים וטעים.

 

-




החומרים להכנת הבצק-כולל מתכון של עדינה סבג המקסימה מערב הפרשת חלה




לנפות את הקמח                                             להוסיף את השמרית ולערבב

להוסיף את הסוכר ולערבב                              להוסיף את המלח ולהטמיע



להוסיף את המים וללוש                      להוסיף את הביצים וללוש

להוסיף את השמן ולהתחיל ללוש במרץ רב        חובה לישה של 7-8 דקות 


המתכון המקורי של עדינה סבג (מערב הפרשת חלה)    הבצק לאחר לישה- אין להוסיף קמח

לשמן את תחתית הקערה             להניח את הבצק ולמרוח מעל מעט שמן


לכסות את הבצק-אפשר עם ניילון ומעל להניח מגבת-הבצק תפח הפרשת חלה (לא לגעת בכל הבצק)

                                                                          ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם אשר קדשנו

                                                                          במצותיו וציונו להפריש חלה (תרומה)

                                                                          ואחר כך לוקחת חתיכה כל שהיא ואומרת: הרי זו חלה:

 

                                                                          המשך התפילה למטה בתמונות על הפרוספקט


להניח את פיסת הבצק בניר כסף ולעטוף- להניח בצד ולאחר מכן לזרוק - להוציא ליתרת הבצק אוויר וללוש מעט


לחלק את הבצק - לקחת 4 פיסות וללוש-לרדד לצורת אליפסה (עם טיפת קמח לא יותר) לגלגל לצורת נחש

לאחר שהכנו 4 רצועות כאלה - יש לגלגל כל רצועה לנחש ארוך

 

 

להניח את 4 הרצועות צמודות ולהדק למעלה - כל שתי רצועות חיצוניות להכניס פנימה בצורת איקס וחוזר חלילה

להמשיך ליצור איקסים ולמטה לסגור את החלה בצביטה או להכניס את החלקים הקטנים מתחת-

 

אפשר להשאיר ככה ולהתפיח או לקחת את 2 הקצוות וליצור חלה עגולה-לקחת 2 פיסות בצק ליצור בורג 

לעטוף את החלה עם הבורג-   להתפיח ולמרוח ביצה   -להכניס לתנור לאפיה

 

 

אפשר להכין חלה חגיגית עם 6 רצועות


סדר הפרשת חלה
-
-
החלות מוכנות לקידוש ליל שבת
-
-
ראו כמה החלות יפות ותפוחות
לאחר האפיה - חלות של בית זה הכי טעים
-
מאחלת לכולם שבת מבורכת
-
מתכון להכנת חלות לשבת וחג: הכמות היא להפרשת חלה 2 ק"ג קמח - אפשר לחלק את הכמות לחצי
-
החומרים:
2 ק"ג קמח
100 גרם שמרית ( 2 שקיות כל אחד במשקל של 50 גרם) ( שמרים יבשים על כל 1 ק"ג 2 כפות שמרים)
1 כוס שמן
1.5 כוס סוכר
כף מלח
2 ביצים
5.5 כוסות מים
כל המידות לפי כוס חד פעמית רגילה
-
אופן ההכנה:
-
בקערה גדולה לנפות את הקמח, להוסיף את השמרית ולערבב עם הידים, להוסיף את הסוכר ולערבב , להוסיף את המלח ולהטמיע.
-
להוסיף את המים וללוש, תוך כדי לישה להוסיף את הביצים, לבסוף להוסיף את השמן וללוש.
-
יש ללוש את הבצק כ-7-8 דקות, עד אשר הבצק נעשה רך וגמיש.
-
לשמן את הקערה ולהניח מעל את הבצק, לעטוף את הבצק במעט שמן ולכסות עם ניילון ומגבת גדולה.
-
להתפיח את הבצק כ 40 דקות או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו. 
-
מי שרוצה לעשות הפרשת חלה זה הרגע- להכניס את האצבעות בקצה של הבצק ולהרים פיסת בצק קטנה (אסור לגעת בכל הבצק, לקחת פיסה וזהו)
כמובן להגיד את הברכה שרשומה לכם בתמונות.
-
לעטוף את פיסת הבצק בניר כסף ( אחר כך אפשר לזרוק את הבצק עם ניר הכסף או ניתן לשרוף את פיסת הבצק)
-
אופן הכנת החלות:
-
ניתן לחלק את הבצק ל 2 חלקים. מכל חלק אפשר להכין 2 חלות חגיגיות. סה"כ נקבל 4 חלות יפות.
מחלקים חלק ראשון של הבצק ל 2 חלקים, לאחר מכן מחלקים כל חלק ל 4 מכדררים ומרדדים עם מערוך לצורה אליפסה ארוכה.
מגלגלים את הבצק לצורת צינור ועכשיו שוב מגלגלים לנחש ארוך, שמים את 4 הרצועות אחת ליד השניה ומהדקים למעלה.
כל 2 רצועות חיצוניות יוצרים מהן איקס כלפי פנימה, שוב 2 רצועות חיצוניות מכניסים פנימה בצורת איקס, עד אשר נוצרת חלה.
אפשר להשאיר את החלה בצורה הזו או לגלגל אותה, קצה לקצה ואז מקבלים חלה עגולה וחגיגית. 
ניתן לקחת חתיכת בצק לרדד ולגלגל, ליצור בורג ולעטוף את החלה מסביב.
-
אפשר להכין חלות רגילות מ 3 רצועות, בקליעת צמה רגילה.
-
אפשר להכין חלה חגיגית של חתן וכלה כמו שאני מראה בתמונות.
-
להניח את החלות בתבנית מרופדת בניר אפיה. להתפיח כ 40 דקות, למרוח בביצה טרופה ( אפשר לפזר שומשום או קצח) 
להכניס לאפיה של 30-40 דקות (תלוי בתנור שלכם) או עד אשר מזהיב לגמרי, תהפכו את החלה ותציצו האם החלק התחתון השחים.
-
מאחלת שמשאלות ליבכן תתגשמנה לטובה המן! 
-
בנות יקרות וצדיקות! זוהי שעת רצון תבקשו מה שאתן רוצות.
-
בקשות אישיות ובקשות על כלל עם ישראל.
-
גם בנים מוזמנים להכין את החלות.
נכתב על ידי יהודית כהן מורחיים , 21/8/2014 09:05  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יהודית כהן מורחיים ב-2/9/2014 12:51
 





1,346,451
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליהודית כהן מורחיים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יהודית כהן מורחיים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)