מתכון ישן ונוסטלגי של עוגת דבש עם אגוזים.♥
אתם כבר מכירים אותי... ויודעים שאני אוהבת לאסוף גזרי עיתונים עם מתכונים!
המתכון לעוגת הדבש הופיע ערב ראש השנה 20.09.1992 בעתון לאשה, במדור עוגת השבוע.
את המדור עוגת השבוע הגישה השף קונדיטורית ומחברת ספרי הבישול והאפיה פסקל פרץ - רובין.
בפתיח רשום בזו הלשון: "את העוגה והעוגיות, המבוססות על דבש ומיועדות לראש השנה, קיבלנו מאביבה בן-יוסף הירושלמית
המתארחת היום במדור "מאכלי עדות". המשפחה של אביבה עלתה ארצה מסלוניקי ועוגות אלו הן על-פי מסורת העדה.
אני מבקשת להודות על מתכון נפלא וטעים.
רציתי לספר לכם שפסקל השיקה ספר חדש הנקרא: פסקל מגישה נדוניה - הקשר העדתי המתוק.
הספר הוא ממש נדוניה לכל חובבי ואוהבי האפיה המתוקה. לדעתי זו יכולה להיות מתנה נפלאה לראש השנה ולחגי תשרי.
אני מבקשת לאחל לכל קוראי היקרים.♥ ולמשפחתי האהובה.♥ שנה טובה ומתוקה כדבש
שנה של בריאות אושר ושמחה
שנה של הגשמת חלומות ושאיפות
שנה של אהבה ונתינה לזולת
שנה של שלום ובטחון
שלווה ושקט בארצנו הקטנה
אוהבת אתכם מאוד.♥.
החומרים להכנת העוגה
במיקסר עם וו גיטרה - מחצית מהסוכר ומזולה - להתחיל לערבל ולאט לאט להוסיף את החלמונים
מתקבלת תערובת קרמית לנפות את הקמח
להוסיף לקמח את אבקת האפיה ולערבב - תוך כדי ערבול ובהדרגה להוסיף את הקמח
להוסיף את השמן להוסיף קורט מלח
להוסיף קינמון להוסיף את הדבש ( אני השתמשתי בחצי כוס סילאן ובחצי כוס בדבש )
להוסיף את המים הפושרים ולהמשיך לערבל לגרד בצדדים עם מרית גומי ולערבל דקה
להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב להוסיף את הקצף בהדרגה לתערובת
לקפל את הקצף בעדינות לתערובת
להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים לקפל בעדינות ודי
לשמן תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) לשמן היטב ולמזוג את התערובת לסיר
להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש העוגה לאחר האפיה
לאחר שקררנו מעט - לקחת צלחת גדולה ולהפוך את העוגה - לתפוח על התחתית בעדינות עד אשר העוגה תרד מהתבנית
אפשר לבזוק על העוגה אבקת סוכר - זה כדי להרשים את האורחים שלכם
העוגה נפרסה וראו את האגוזים מבצבצים הם אפילו לא שקעו
כל פירור שווה את ההכנה
תמונה להמחשה
מאחלת לכולם שנה מתוקה טובה ודבשית
-
מתכון להכנת עוגת דבש עם אגוזים:
-
החומרים לעוגה בתבנית עגולה עם חור (סיר פלא) 26 ס"מ
50 גרם מזולה ( מרגרינה ) אפשר עם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים L, מופרדות
3 כוסות קמח מנופה
1/4 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
קורט מלח
1 כפית קינמון
קורט הל טחון (לא חובה)
1 כוס דבש ( אני השתמשתי בחצי כוס סילאן ובחצי כוס דבש )
1 כוס מים פושרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
-
לקישוט:
אבקת סוכר
-
אופן ההכנה:
במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המזולה ומחצית הסוכר . מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבול, עד אשר מקבלים תערובת קרמית.
-
מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה, מערבבים ידני.
-
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול, את הקמח עם אבקת האפיה, השמן, המלח, הקינמון, המים והדבש. מערבלים, מפסיקים את פעולת המערבל
ומגרדים מסביב עם מרית גומי, מערבלים עוד דקה ומפסיקים.
-
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. כאשר נוצר קצף בצדדים יש להוסיף את יתרת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד אשר נוצר קצף יציב.
-
מוסיפים את הקצף לתערובת הקמח בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ומבליעים בעדינות ודי.
-
משמנים תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) מספר 26 ויוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
-
אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 170-180 מעלות (חום בינוני), זמן אפיה כ -50-45 דקות , יש לנעוץ קיסם בעוגה בזוית ולראות שיוצא יבש.
-
להשאיר את העוגה בתנור כבוי כ 2-3 דקות ולאחר מכן להוציא ולקרר.
-
לאחר שהעוגה התקררה מעט, לקחת צלחת הגשה להפוך את התבנית עם העוגה עליה, לתפוח על התחתית ( עכשיו התחתית למעלה) עד אשר העוגה תגלוש.
-
אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
-
מאחלת לכולם: אפיה טובה נעימה וטעימה.♥ שנה טובה וחג שמח