בר קבועים       הוסף לקבועים שלי   שלח המלצה לחבר   הפורום משלוח תמונות לסלולר   קישור ישיר לכאן   דף כניסה

רפונזל, רפונזל, שלשלי שיערך

בשלב א' - הבלוג עסק בקשיי להרות ובטיפולי הפוריות שעברתי. בשלב ב' חגגנו את ההריון שהגיע אחרי כמעט 4 שנים ואת הילדה המדהימה, תוצאת העבודה הקשה. עכשיו אנחנו בשלב ג', מתחילים מחדש, רוצים עוד ילדה (גם ילד יתקבל בברכה).
מכירים מישהו בטיפולים?       שווה לקרוא        מדריך לסובבים, חלק 1       מדריך לסובבים, חלק 2       I would die 4 that        שווה לצפות
11/2011

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בקטגוריה זו בבלוגים אחרים, לחצו כאן.

אספתי כמה סטטיטיקות ופירורי מידע

"בדרך כלל מקובל כיום, אצל זוגות עם זרע תקין וצילום רחם תקין, לבצע שלוש נסיונות עם איקקלומין והזרעה (בהם כרבע מהנשים יהרו), ועוד שלוש נסיונות עם זריקות והזרעה (בהם כמעט חצי מהנשים יהרו), בטרם עוברים לIVF."

פרופ' זיידמן באירוח פורומי.

 

"המחקרים שאני מכיר מורים שהשילוב של טיפול עם זריקות והזרעות יעיל באופן משמעותי יותר מטיפול עם זריקות בלבד, גם אצל זוגות אצלם בדיקות הזרע תקינות לחלוטין. יש בכך הגיון, מאחר ורק הזרעה מבטיחה שכמות משמעותית של הזרע אכן תגיע לחלל הרחם."

אותו מקור.

 

"כמו בטבע, בחלק מהילדים מוצאים בעיות כרומוזומליות, אותן ניתן כמובן לאבחן באופן מדויק בדיקור מי שפיר. מחקרים עד כה מורים שלאחר טיפולים עם ICSI יש מעט יותר בעיות בכרומוזומי המין, אך לא נמצא קשר עם טריזומיה 21 (דאון). מרבית המומחים סבורים שהבעיה אינה עם פעולת הICSI עצמה, אלא נובעת מהשימוש בזרע בעל ספירה נמוכה מאוד, שבאופן טבעי לא היה מאפשר כלל השגת הריון. ביחס לבעיות התפתחותיות, עד כה תוצאות של עבודות מחקר ארוכות טווח (ולהזכירכם, השנה אנחנו חוגגים 30 שנה לטיפולי IVF), מורות שהילדים, שכנראה זוכים בדרך כלל לתשומת לב מיוחדת, דווקא מוצלחים יותר מהממוצע, ולא נמצא שיש סיכון יתר לPDD או בעיות התפתחותיות אחרות לאחר טיפולי IVF."

שוב אותו מקור.

 

"לצערי דבק ביולוגי הוכח כבלתי יעיל."

כנ"ל

 

"לצערי מעולם לא בוצע מחקר אקראי שבודק האם יש ערך כלשהו למיון בשיטת ברטוב, ועל כן מקובל לראות בשיטה זו עדיין שיטה נסיונית ולא מוכחת. עם זאת, מאחר ומושגים אצלך הפריות, סביר להניח שאיכות הזרע אינה הבעיה המרכזית אצלכם."

עוד כנ"ל

 

"אחוז אחד מכלל הלידות הוא לידות של תאומים, וכשני ‏אחוזים מכלל הילודים הם תאומים" "שכיחותם של תאומים בלתי זהים משתנה באזורי עולם ‏השונים, ותלויה בגורמים אחדים:‏ ‏1. תורשה - הסיכוי לתאומים עולה במקרים שלקרובים ‏מדרגה ראשונה של האם יש תאומים. לאם עם תאומים ‏בהריון קודם יש סיכוי גבוה פי שניים(!) ללידת תאומים ‏בהריון נוסף. לעומת זאת, ההיסטוריה המשפחתית של ‏האב אינה תורמת לשכיחות היווצרותם של תאומים.‏ ‏2. גזע האם - משפיע על שכיחות התאומים. השכיחות ‏הגבוהה ביותר היא בקרב שחורים (10-40 ל1000- לידות), ‏נמוכה יותר בקרב לבנים (7-10 ל1000- לידות) והנמוכה ‏ביותר בקרב הגזע האסייתי (3 ל1000- לידות).‏ ‏3. גיל האם - השכיחות עולה בקרב יולדות מעל גיל 35.‏ ‏4 משקל האם - נשים שמנות הן בעלות סיכוי גבוה יותר ‏ללידת תאומים.‏ ‏5. שימוש בתרופות להשראת ביוץ במסגרת טיפולי פריון ‏לאם - הסיכוי להריון תאומים עולה עד ל-10% לאחר ‏שימוש באיקקלומין, ועד ל-30% מכלל ההריונות לאחר השראת ביוץ באמצעות פרגונל ‏ודומיו.‏" וגם כאן: http://www.twins.org.il/apage/4342.php "מאחר והאיקקלומין גורם למספר זקיקים מוגדל להגיע לביוץ, קיים סיכון של כ- 10% להריון מרובה עוברים, כמעט תמיד תאומים. " "הזריקות להשראת ביוץ גורמות למספר ביציות להגיע לבשלות ולבייץ בו זמנית. בהתאם הסיכון להריון מרובי עוברים, בעיקר תאומים, מגיע לכ- 20%."

 

סתם למי שמתעניין...

נכתב על ידי מיב, 14/5/2008 15:38, בקטגוריות הכה את המנוסה, סיכונים - הריון רב עוברי, סיכונים בהפריות, הפריה חוץ גופנית, השבחה והזרעה, זה מטריד אותי, איקסי, איקקלומין, ברטוב
--->13 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי
תגובה אחרונה של מרי ב- 20/3/2010 11:52


ועוד קצת מידע על שחלות פוליציסטיות

קודם כל התמונה, שקצת קשה לראות את פרטיה (קטנה מידי) אבל אהבתי את הפשטות בה היא מציגה את המצב:

 

ועכשיו למקום ממנו נלקחה התמונה, מרפאת בריאות האישה במרכז הרפואי הדסה המכילה בתוכה את היחידה היחידה (חחחחח...) בארץ לתסמונת השחלות הפוליציסטיות:

http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_SubNavBar/Departments/Clinics/Women/Tismonet/

נכתב על ידי מיב, 16/4/2008 15:50, בקטגוריות שחלות פוליציסטיות, הכה את המנוסה
--->5 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי
תגובה אחרונה של מיב ב- 30/4/2008 14:30


בעקבות ויכוח

פה

 

הנה בדיוק מה שמגיע:

 

מי זכאי לטיפולים?
הזכאות לטיפולי פוריות במסגרת סל שירותי הבריאות עפ"י חוק ביטוח בריאות ממלכתי ניתנת בהתאם לתנאים הבאים: בני זוג (נשואים או שלא, מנישואים ראשונים או שלא), נשים המעוניינות להיות אמהות יחידניות ובתנאי שהם ללא ילדים כלל. אלו זכאים לקבל טיפולי פוריות חינם עבור ילד ראשון ושני במסגרת סל הבריאות. הטיפולים יינתנו ביחידות ההפריה בבתי החולים הציבוריים, ללא הגבלה של מספר הניסיונות (מחזורי טיפול). עד גיל 45 ניתן לבצע הפריה חוץ גופית (IVF) מביציותיה של האישה, לאחר מכן יעשה שימוש בתרומת ביציות מקסימום עד לגיל 51. הטיפולים יינתנו לאחר הפניה של רופא מומחה פוריות מטעם קופת החולים, ולמי שנמצאו זכאים לכך עפ"י החלטת ועדת הפוריות, הקיימת בכל קופה.

מה הקופות מכסות?
קיימת כאמור האפשרות לפנות לאחת מיחידות ה IVF שבבתי החולים הציבוריים, להם יותר מ- 26 יחידות ברחבי הארץ. אפשרות זו מצריכה אישור של ועדת הפוריות וכן הצגת אישורים התחייבות מהקופה (טופסי 17). במקרה זה הטיפול עצמו בחינם (עבור שני ילדים ראשונים), תשלמו "רק" עלות השתתפות עצמית עבור התרופות.

קיימת גם אפשרות במסגרת הביטוחים המשלימים תמורת השתתפות עצמית, לקבל טיפול בבתי החולים ובמרכזים הפרטיים (שבהסדר הקופה או פרטי) ע"י רופא מלווה אישי שתבחרו.

מה כתוב באותיות הקטנות?
לפני שנגלה איזה קופה עדיפה, כדאי להבין כמה מושגים ודגשים: מרבית קופות החולים מחלקות את תהליך ההפריה החוץ גופית לשלושה שלבים ובהתאם מחושבת ההשתתפות העצמית ונדרשת התחייבות לתשלום. שלב א' - טיפול הורמונאלי להשראת ביוץ + בדיקות נדרשות (דם + זקיקים). שלב ב' - טיפול לשאיבת ביציות, הפרייתן כולל מיקרומניפולציה (ICSI) במידת הצורך, והחזרת עוברים מופרים. שלב ג' - טיפול להפשרת עובר קפוא והחזרתו לרחם.

עלות ההשתתפות העצמית נמוכה יותר עבור שני הילדים הראשונים, מאשר עבור ילד שלישי ואילך, כיוון שאלה לא נכללים במסגרת סל הבריאות. עבור ילד שלישי ואילך תיגבה השתתפות עצמית ביחידות הפריה ציבוריות וגם פרטיות. אגב, שימו לב - סופרים ילדים ולא לידות, כך שאם בתחילה נולדים תאומים הילד הבא יחושב עפ"י עלות ילד שלישי. בנוסף, לא ניתן להעביר "זכאות יתרת טיפולים" מילד לילד, בכל ילד ספירת מחזורי הטיפול מתחילה מחדש. טיפולי הפוריות חלים על הביטוח של האישה, גם כאשר מקור אי-הפוריות בגבר. הדבר גם רלוונטי במקרה שבני הזוג מבוטחים בקופות שונות, הקופה של האישה תבטח את הטיפולים. הקופה של הגבר אמורה לבטח רק את הטיפול שמתייחס לגוף הגבר עצמו. בהקשר של ייעוצים בנושא פוריות בני זוג דווקא יכולים ליהנות ממספר כפול של ייעוצים, כיוון שאלו נספרים בנפרד לכל אחד מבני הזוג.

הקופות מגדירות "תקופת הכשרה", שרק לאחריה ניתן ליהנות משירותי הביטוחים המשלימים, זאת כדי למנוע מעבר בין הקופות לצורך מימון הטיפולים היקרים. בשני הילדים הראשונים אין צורך בתקופת הכשרה כדי לקבל טיפול בבתי החולים הציבוריים.

המקור למידע:  http://eporiut.co.il/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=1

נכתב על ידי מיב, 11/3/2008 13:57, בקטגוריות הכה את המנוסה
--->0 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי

שחלות פוליציסטיות

הבטחתי לכם פוסט בנושא, אז זה עדיין לא זה, אבל בנתיים קבלו לינק לשלל ההיבטים של התסמונת, מכיוון שחוסר פריון היא רק אחת מהבעיות, אי שם יש לי עוד לינקים בנושא אז אני אוסיף אותם בהזדמנות ואז גם אעלה מחדש את הפוסט הזה.

 

http://www.heryonit.co.il/Index.asp?ArticleID=208&CategoryID=192&Page=1

 

הנה עוד לינק, לא הצצתי בהכל עכשיו אבל זכור לי שהיו שם כמה דברים שאינם מדוייקים או לפחות סותרים את מה שאני יודעת על התסמונת:

 

http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=BROSE10&EntryId=1015376&passok=yes

 

 

הבאתי לכם לינק חדש שהוא גם רפואי ומדוייק וגם מסביר על מה בדיוק משפיעה התסמונת, אני מצטטת פה קטעים (שחשובים לי) אבל מומלץ למתעניינים לקרוא את הכל:

http://www.gozalim.co.il/Htmlpage/bpregnancy.asp?nam=75&opendiv=hatzeg10

 

מהי תסמונת השחלות הפוליציסטיות?

תסמונת זו, המוכרת באנגלית כ- Polycystic ovary syndrome (PCOS), תוארה לראשונה לפני שבעים שנה על ידי שטיין ולונטל, ושנים רבות נקראה על שמם. שני הרופאים איבחנו לראשונה את הקשר בין מבנה השחלות המיוחד לתסמינים של מיעוט או העדר ביוץ ועודף בהורמונים זכריים (אנדרוגנים) שמוביל להופעת תסמינים כמו שיעור יתר ואקנה. תסמונת השחלות הפוליציסטיות נחשבת לאחד הגורמים השכיחים ביותר לאי-פריון והינה התסמונת הנפוצה ביותר במערכת הרבייה בקרב נשים בגיל הפריון.

 

מה השכיחות של תסמונת השחלות הפוליציסטיות?

מעריכים שבין 5 ל- 10% מכלל הנשים בגיל הרבייה (20-40 שנה) סובלות מהתסמונת

 

מה הם התסמינים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות?

וסתות נדירות, העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים הינם התסמין השכיח ביותר. ההפרעה בוסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוצים. רמות גבוהות בדם של ההורמונים הזכריים (האנדרוגנים) כמו טסטוסטרון. אי פריון, או חוסר היכולת להרות תוך שנה. שיעור יתר בפנים, חזה, בטן ובירכיים. שיער דליל והתקרחות באזור המצח. אקנה, עור שומני או קשקשים. עודף משקל או השמנה. סוכרת, יצור יתר של אינסולין וחוסר רגישות לאינסולין. כאבים באגן שנמשכים יותר מחצי שנה. הפרעה ברמות השומנים בדם, למשל רמות גבוהות או נמוכות של כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים. יתר לחץ דם (מעל 140/90).

 

מה הגורם לתסמונת?

לא ידוע כיום מה הגורם לתסמונת השחלות הפוליציסטיות. עם זאת, ישנן עדויות רבות כי רמות גבוהות של אינסולין תורמות לעליה ביצור ההורמונים הזכריים, דבר שגורם להחמרה בתסמיני התסמונת. כיום נחקר הרקע הגנטי שכנראה תורם להופעת הפרעה זו ונראה שהוא קשור לירידה האופינית ברגישות לאינסולין.

 

כיצד משפיעה תסמונת השחלות הפוליציסטיות על מהלך ההריון?

נראה שהפלות עצמוניות (טבעיות) נפוצות יותר בקרב נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות, אם כי הסיבות לכך עדיין נחקרות. אולי הביוץ המאוחר משפיע על איכות הביציות. יתכן גם שרמות האינסולין והגלוקוז המופרעות תורמות להפלות העודפות.

 

האם תסמונת השחלות הפוליציסטיות הינה בעלת השפעה שלילית על בריאות האישה?

...מצב זה עלול להוביל למצב טרום סרטני הידוע כהיפרפלזיה של רירית הרחם...

התסמנות קשורה גם למחלות אחרות בגיל בגיל המבוגר, כולל סוכרת (סיכום פי 3-7), רמות כולסטרול גבוהות, טרשת (התקשחות) עורקים, יתר לחץ דם ומחלות לב. דיכאון ומצבי רוח שכיחים יותר בקרב נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות...

 

מה הטיפול בתסמונת השחלות הפוליציסטיות?

אין דרך לרפא את התסמונת. עם זאת, נשים רבות יהנו מטיפול שיפתור חלק מההפרעות וימנע חלק גדול מהבעיות הרפואיות.

 

לסיכום, תסמונת השחלות הפוליציסטיות הינה הפרעה שכיחה יחסית בתיפקוד השחלות. הגורם לתסמונת אינו ידוע. הסימנים העיקריים של התסמונת הינם מראה טיפוסי של זקיקים או ציסטות קטנות מרובים בהיקף השחלה ותסמינים של עודף בהורמונים זכריים - כמו שיעור יתר ואקנה. הפרעה בסדירות הוסת והשמנה שכיחים. נשים רבות יזדקקו לטיפול לגרימת ביוץ על מנת להרות. שינוי באורח החיים (דיאטה ופעילות גופנית) עשויים למנוע בעתיד סיכון יתר לסוכרת ומחלות לב וכלי דם.

נכתב על ידי מיב, 5/8/2007 19:21, בקטגוריות שחלות פוליציסטיות, הכה את המנוסה
--->21 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי
תגובה אחרונה של מרב ב- 8/7/2012 13:39


לאלץ

אחד הדברים היותר אבסורדיים בטיפולי הפוריות הוא שכל הזמן מביאים את המחזור, מה שנקרא "לאלץ מחזור".

זה נובע מכך שכל הטיפולים מתחילים ביום כלשהו של המחזור, זה יכול להיות היום החמישי (כמו בדיקות הדם הראשוניות), השלישי (כמו הזריקות) או כל יום אחר, אבל זה תמיד נספר בהשוואה למחזור.

ולמי שאין מחזור תקין ולא רוצה לחכות כמה חודשים טובים להתחיל שוב נותנים כדורים ומאלצים מחזור.

במקרה שלי זה דופסטון, זה פשוט סינתוז מעבדתי של הורמון הפרוגסטורון, אלו כדורים שמשתמשים בהם גם למתן תמיכה בהתחלת הריונות כי זה פשוט הורמון שעולה בשעת הריון, כשנותנים אותו סתם, כמו במקרה שלי, הוא מרמה את הגוף לחשוב שיש הריון ולצבור רירית ואז כשהוא מופסק הגוף מבין שבעצם אין הריון וכך נוצר מחזור.

 

השפעות? כל אחת מגיבה שונה להורמונים אבל אני נשפכת ממנו מעייפות (לקח לי זמן לעלות על זה, רק בפעם הזו קלטתי שזה עקבי) וגם קצת יותר עצבנית מהרגיל.

 

אבל ההשפעה הכי מעיקה היא הנפשית, ראבק, אין אישה ששמחה לקבל מחזור, כלומר גם אם את לא רוצה להרות או משהו עצם הגעת המחזור הוא נדנוד אמיתי וחוסר נוחות בימי המחזור, אז זה ממש מגוחך להכריח את הגוף שלך לקבל מחזור, לא? כלומר - מי הפראיירית שביוזמתה תאלץ מחזור?

 

התשובה היא כמובן: אני, אני הפראיירית.

 

אז עכשיו יש לי את כל נפיחות הבטן וכאבי הגב התחתון ושאר מיחושים מעצבנים וריצה לשירותים שתמיד יש ביום-יומיים לפני שהמחזור בא.

ובשבת, או ראשון, הוא אמור להגיע.

ובשני, או שלישי, יתחילו הזריקות.

 

היתרון של הזריקות? כמעט תמיד המחזור נעלם יום-יומיים אחרי שהזריקות מתחילות, לפעמים גם באותו היום ממש, כך שאלו לפחות מחזורים קלים וזריזים, למרות שהשמועות אומרות שמחזורים של דופסטון אמורים להיות דווקא חזקים יותר מהרגילים.

נכתב על ידי מיב, 27/7/2007 13:48, בקטגוריות דופסטון / פרוברה, זריקות, מתחילים סבב, סבב 7 (ה4 בו הגענו לקו הסיום), שחלות פוליציסטיות, תופעות לוואי, הכה את המנוסה
--->10 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי
תגובה אחרונה של מיב ב- 29/7/2007 22:59



הדף הבא
דפים: 1  2  
29,001
כינוי: מיב
גיל: 49

ICQ:


דברי במספרים, גברת
טיפולי הפוריות לילדה הראשונה לקחו:
3 שנים ו9 חודשים
3 הזרעות, 5 שאיבות, 2 אשפוזים
סה"כ נשאבו 30 ביציות ונוצרו 24 עוברים
סה"כ הוחזרו לרחם 9 עוברים, ונוצרו 3 הריונות, 2 מתוכם כימיים
והתוצאה היא ילדונת אחת מקסימונת
טיפולי הפוריות לילדים הבאים:
2 שאיבות
סה"כ נשאבו 28 ביציות, ונוצרו 15 עוברים,
סה"כ הוחזרו לרחם 4 עוברים ונוצרו 2 הריונות מתוכם 1 כימי


מגיעה ליחידת הIVF
מקווה שרק עם תמונה!


היא בת



הפעם זה היה קצר, כחצי שנה



ברוכים הבאים, מה תשתו?

פעם הייתי
אשת יחסי הציבור של נושאי המגבעת
Piccolo
אפרסק כתום יפה
נונה כהן
A girl with a smile
לילית מדבר
גברת אצטון
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיב אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיב ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2008 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)
עיצוב: איה, עיצוב מחודש: מיב.
מה זו התמונה הזו?

 << נובמבר 2011 >> 
א ב ג ד ה ו ש
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

ארכיון:

אני נמצאת גם בפורום פוריות בתפוז



הוסף מסר

חיפוש טקסט בקטעים:

חפש
הבלוג חבר בטבעות:
« אינטימיות לָעולם » ±
« הכמיהה להיות הורים » ±


מייל כשמפורסם פוסט חדש?

יאללה
די כבר
שלח
הצטרף כמנוי SMS
בטל מנוי SMS

RSS (הסבר)