כינוי: מָתַן (:
גיל: 34
מין: זכר
[email protected]



אני כבר עשיתי מנוי, ואתם?

הקלידו כאן את כתובת המייל שלכם:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח



 << יוני 2008 >> 
א ב ג ד ה ו ש
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          



חיפוש טקסט בקטעים:

חפש


הטבעות בניהולי:
« - - - - - - - - שעמם » ±
« - - - - - - - - שרוט » ±
« - - - - - - - -בצפ'ר » ±




הוסף מסר







חייל משוחרר.
משקפופר D:
חסר סבלנות.
עקשן.
לחוץ.




Matan Hayoon




ממתקים וחטיפים [:
ירקות ופירות..כמעט הכל
לצחוק
חופש
חגים
דולפינים
מיץ תפוזים טבעי
אינטרנט
פיצה
מחשב
ערוץ 2
סדר
נסטי אפרסק
קרמבו וניל
שסק ^^
קולה ZERO




ג'וקים וכל המתלווים אליהם
דיכאון
להיות עייף
להתאכזב
להתעורר מוקדם
להתפדח
נחשים
סיגריות
פוזואיסטים
פוליטיקה
פרחות
קנאים
שאומרים לי מה לעשות
שלא יודעים לפרגן
שלא סומכים עליי
שמקרצצים לי
שנדבקים אליי




אתר "עולם משלי"
אתר האהבה הישראלי
אתר השואה והגבורה
דף הפליקסים שלי
הבלוג שלי בתפוז





רוצים גם ללנקק אותי ככה? בכפתור פלאש?
לחצו כאן.
אם קישרתם את הבלוג שלי אצלכם, תודיעו לי בתגובות לפוסט, ואני אקשר אתכם גם בבלוגים שלי, פה ברשימות !




22 דברים שאתה שואל את עצמך.
כל הפחדים בעולם.
לצחוק כל הדרך.
הפאדיחה של חיי.
יום השואה והגבורה- תשס"ו.
יום הזיכרון לחללי צה"ל- תשס"ו.
הגבול שבין השנאה לאהבה...דק מאוד.
אִמָּא אִמָּא אִמָּא.
אז... מה זאת אהבה ?!.
רק עוד חלום שלא יתגשם.
הטיפוסים הקבועים בקולנוע.
"מועקה" / סיפור קצר.
הטוב תמיד חוזר אלייך.
"כי אין אהבה בעולם כמו אהבה של אמא".
סקירת הבלוגים 2006.
בודדה ומאושרת / סיפור קצר.
כוחן של מילים.
רק כוס חלב...
אילת 2006.
"כוכב נולד" 4 -סיכום.
קלה להשגה/ סיפור קצרצר.
סיפור עם מוסר.
גדנ"ע 2006- סיכום.
"מקופלת" / סיפור קצר.
רציתי רק לומר לך.
"אל תמעיט בעוצמת פעולתיך".
"מלאך בבלט" / סיפור קצר.
טיול שנתי: אילת 2007.
פסח "ליל הסדר"- 2007.
יום השואה והגבורה- תשס"ז.
יום הזיכרון לחללי צה"ל- תשס"ז.
יום העצמאות- 2007.
נוף- לא רק בחלום / סיפור קצר.
ציטוטים מצחיקים.
"שוב בא החורף".
סיפורו של נהג מונית.
חוקים שחובה לחוקק.
פוסטמונות - הצצה אל החדר שלי.
"על החיים ועל המוות" / סיפור קצר.
יום השואה והגבורה- תשס"ח.
יום הזיכרון לחללי צה"ל- תשס"ח.
טיול שנתי לכינרת - 2008.
מהו חבר אמיתי ?
"קיר לבן" / סיפור קצר.
מסיבת סיום כיתה י"ב / מחזור ס"ה.
קוקה קולה וילג' - 2008.
יש עוד אנשים טובים.
סיפור ליום כיפור.
מהו חבר אמיתי ?
צפו לבלתי מצופה.
יום השואה והגבורה- תשס"ט.
מהי עצמאות ?
לצחוק כל הדרך...
רק עוד חלום שלא יתגשם.











































אופטימיים אחרונים....

השקרן הכן
Mr. Wexler
זהזה
y.grace
Banner Help&Design
The Nyx
דניאלי ודי.






כל הציטוטים מהבלוג שהופיעו בדף הראשי של ישרא:














6/2008

ארכיון:

מהו חבר אמיתי ?

   

    ערכו של חבר אמיתי גדול ממספר הכוכבים שבשמיים, גדול מהיקום. לערכו של חבר אמיתי אין צורה, אין צבע ואין פנים. ערכו של חבר אמיתי אינו נמדד בכסף (לא ניתן לקנות חברות אמיתית). הוא אינו נמדד רק בדיבורים. אלא במיוחד במעשים.
לכל אדם יש הגדרה משלו ל"חברות אמת" אך רובן תאמרנה שחבר הוא אדם שיעמוד לצדך בטוב וברע, בשמחה ובכאב. אם לך יש חבר אמיתי, אתה יודע את ערכו.

   אתה זקוק לחבר... כשאתה חולה.  אתה זקוק למישהו שיארח לך לחברה - יעודד, יצחיק, ידבר, ינחם יעביר את הזמן. חבר יעזור לך להגיע לממחטה או לתרופה, יגיש לך תה חם. אתה, החולה שזקוק לתשומת לב, תקבל מנה כפולה מחברך אף במקרה בו המחלה מדבקת. החבר הטוב, האמיתי יתעניין בשלומך ויעודדוך בדרכו המיוחדת רק לו: ירים טלפון, ישלח ברכת "החלמה טובה" במייל או ב- S.M.S ולך החולה כבר תהיה את ההרגשה שיש מי שתומך בך, יש מי שאכפת לו ממך, ושאתה אהוב ולא בודד.

   אתה זקוק לחבר... כשאתה מצליח, מנצח וזוכה. תאר לך מצב שהתקבלת למקום לשרת בתפקיד חשוב בצבא, ואתה מקבל מכתב האומר "אנו שמחים להודיעך כי התקבלת...". לא חשוב למה, לא חשוב מתי, לא חשוב לאן. דבר ראשון תתקשר לחבר, לגלות, לספר, לשתף לחלוק עמו את התרגשותך המלווה במחשבות רבות. החבר ישתתף בשמחתך בדרכו - יקפוץ משמחה, ישמיע צהלה, יקנה כרטיס ברכה אולי אפילו מתנה! אבל במיוחד ייתן לך הרגשה טובה. אינך לבד. אם אתה שמח הוא שמח עימך, אם אתה עצוב הוא עצוב עימך. אין אדם טוב יותר לחלוק עמו את הדברים הטובים שמתרחשים בחייך מאשר החבר - אדם שרוצה בטובתך ועושה לו טוב לשמוע שטוב לך. המשורר ג'ובראן חליל ג'ובראן ניסח זאת בספרו "הנביא": "לא יהיה לך חבר למען הפג שעותיך המתות אלא למען שתחלוק עמו את שעותיך החיות" : אין זו חכמה לחפש את החבר רק כשרע לך ואתה זקוק לעזרה או כשמשעמם לך ואתה זקוק לשעשוע, אלא להיות איתו גם בטוב וגם ברע.

   אתה זקוק לחבר... כשבטנך מתהפכת, כשכאב מורגש בחזך העליון, כשמשהו מעיק ומציק, כשמשהו מעיק ומציק , כשמשהו מעיק לך על הלב ויש לך צורך עז לפרוק את הכאב, את העצבות, כשאתה חש שהכול סוגר עליך, כשהצרות באות בצרורות - אין כמו חבר טוב - האדם שיעמוד לצדך, יעודד את רוחך ויתמוך בך - אם באופן פיזי ממשי ואם רוחני. כל אחד זקוק לכתף לבכות עליה, כתף מבינה, אוהבת, תומכת ולא מבקרת - כתף של חבר. חבר יקשיב לכאב, לסיפור בשקט ובסבלנות. הוא יביע תמיכה על - ידי מילה טובה, משפט מנחם ואף עצה. או בלי מילים, על - ידי מבע פנים, ניד ראש, יד מלטפת או חיבוק חם. נוכחות החבר היא שתעזור.

   אתה זקוק לחבר... כדי שלא תהיה לבד. גם כשהכול שגרתי, ולא מתרחש משהו "מסעיר" לטוב ולרע בחייך, אתה זקוק לחבר - אדם שיוכל לשוחח עמך, ושאתה תוכל לשוחח עמו, לבלות בחברתו, להתלבט איתו על השאלות השוליות שבחיים, כמו מה תלבש למסיבה ביום שישי. לבד החיים משעממים. אתה זקוק לחבר שיצחק איתך, יכאב איתך, ינחם אותך, אולי אפילו קצת יעצבן אותך... יעשה הכול ויהיה חבר.


   הבדידות עלולה לגרום לתחושת חוסר משמעות בחיים. הבדידות היא קשה מנשוא. חברות היא קשה - קשה למציאה, קשה לשמרה אבל היא מעניקה משמעות לחיים. היא מביאה משמעות והיא שומרת על משמעות. כשיש חבר יש למי להעניק, עם מי לשתף ועם מי להיות.
   ברגעים לא צפויים, בדידות מציפה גם אותי למרות שאיני חסר בחברים. אך בהישמע צלצול טלפון, כאשר בצידו השני של הקו נמצא חבר, אחרי שיחה בעלת משמעות, ליבי מתמלא. אני לא לבד, אלא מוקף אהבה. שיחה קטנה מחבר מקלה כל - כך וצובעת את העולם בורוד גם אם זה זמני, זה עוזר.
   לכן על כל אחד למצוא חבר אמיתי לחיים, לשמור עליו מכל משמר, לשמוח עימו לשתף אותו ברגשותייך ולדעת להעריך אותו.
כבר נאמר בתלמוד "או חברותא או מיתותא".

הפוסט נכתב בתאריך: 13/6/2008 20:36
27 אופטימיים   תהיה אופטימי     אופטימיים כאן     1 הפניות לכאן     קישור ישיר לקטע     המלץ על הקטע     לקטע הקודם     לקטע הבא     לבלוג המלא
אופטימי אחרון: הילה ב-3/9/2012 16:13


© כל הזכויות בדף זה שמורות למָתַן

126,108 :אופטימים שנכנסו לבלוג עד היום