Im Ausland

החיים חזקים יותר
 
הוסף לקבועים שלי
רוצים להמליץ על הבלוג? לחצו כאן
קישור ישיר לבלוג
דף כניסה לישראבלוג
רסס


ברוכים הבאים למועדון המעריצים של שמילקיהו!

כינוי: רונן א. קידר
גיל: 52
רוצים מנוי? מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח
חיפוש טקסט בקטעים:

חפש


פינת החתול


חתול עולה באש?
או שזו סתם הילה של קדוש?


בלוגים חביבים עלי
סינמסקופ
דגש קל
ליבריסטאן
אמיר אור
המתופפת הקטנה
החיים שמתחת לחיים
לדבר את האהבה הטובה
יעל ישראל עושה אהבה
מולטי קולטי - בלוג בישול
עדה
קיטי
Alon's Blog
תירס חם
סיטי בלונד
אדמיאל קוסמן
שירה ומחשבות
עיר מקלט
אני והעיר הקדושה


מורה נבוכים
באופן כללי
מי אני ומה אני עושה בגרמניה
מה אני בעצם מתרגם שם?
איך אני נראה עכשיו (מסופר)
החתול שנותן לי לגור אצלו
על ספר השירים שלי, "סימני נשיכה"
הבלוג השני שלי - מה שהיה מותר
זוטא - אם יש לכם רגע
-
שירים
zuhause
הגבול
חרדה
החומה (טכנולוגיה היא קיר)
היום הקצר ביותר
להיות גרמני (השיר מופיע בסוף הפוסט)
יראת אלוהים
בתוך הראש
מבקרים
שני שירים מתוך 'סימני נשיכה'
-
פרוזה
השואה היתה - פתיחה
עסקי הספרות
Life goes on
פרוטוקול


פוסטים מומלצים מבלוגים אחרים
על הרע שבעשיית הטוב / את תלכי בשדה
כן, אבל לא עכשיו / המתופפת הקטנה
תיאורית המחירים / המתופפת הקטנה
תשוקה היא תשוקה היא תשוקה / המתופפת הקטנה
אלוהים אדירים / miss kitty fantastico
אם הקירות / את תלכי בשדה
ב"נ ומ"מ רוקדות/ החיים שמתחת לחיים
קריאה ב'פרימה'/ורד דור
שנה וקללותיה/ אורי אלחייני
בקבוק מים/ מיכל ברגמן
מהר מהר שלא ייגמר /אסתי
על האומץ/עדה
על הקל והכבד/ את תלכי בשדה
צהריים בטוסקנה/אקס
סוף העולם/ שרה (הקודמת)
משחקים בבננות / אמיר אור וחברים
גברים מתוך קטלוג/ את תלכי בשדה
השתלשלות / אסתי ירושלמי בע"מ
בובת חרסינה / אסתי ירושלמי בע"מ
למה אני שונאת את השדים שבפנים / גן צועני
דו"ח מצב נקודתי - חלק ב' / טרף קל


קטעים לפי קטגוריות


 << ספטמבר 2010 >> 
א ב ג ד ה ו ש
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

הבלוג חבר בטבעות:
« הקומונה של לי » ±
« ישראלים בחו"ל » ±

ארכיון:

9/2010

יומן מעבר (2): לך, לך למטבח

אחד הדברים שמדהימים בכל עניין המעבר הוא חוסר הפרופורציה בין מה שאתה חושב שהוא 'החיים' לבין איך שהחיים שלך נראים בארגזים. אחרי שארזנו בקלות יחסית את הספרים, המשחקים, המסמכים וכל מה שיושב על הארונות, ואחרי שבסופ"ש הסתערנו על הקטגוריה 'קישוטים ופיצ'יפקס' (גדולה בהרבה ממה שאפשר לצפות) ועשינו מיונים בכל מיני פינות בבית שלא ראו סדר מזה ארבעה שנים בערך, חשבנו שאפשר לנוח על זרי הדפנה. הרי בסך הכל נותרה לנו קטגוריה אחת ויחידה, אמנם מאיימת אבל בודדת - המטבח.

בוקר יום ב' האיר את פניו לכוחותינו. עשינו כל מיני סידורים, קיווצ'וצים וטלפונים (בהם למשל פרוצדורה שלמה כדי שיתאפשר לנו לזרוק את הספה הישנה שלנו, מכיוון שבגרמניה אין דבר כזה להשאיר אותה ברחוב: צריך לתאם יום מסוים ללקיחה, להוריד את הספה לא לפני 18:00 בערב יום קודם ולא יאוחר מ-6:00 בבוקר ביום האיסוף, וגם לשלם על התענוג על פי מטר קוב. החשבון יישלח לכתובתנו בברלין) ובסך הכל (פרט לפרוצדורת הספה) הדברים הלכו יחסית לטובתנו. בין השאר גם צעדנו בגאון לחברה שממנה אנחנו קונים את קרטוני האריזה וקנינו עוד שמונה; בתמימותנו חישבנו חמישה למטבח, שניים לבגדים וניירות אחרונים, ואחד על כל מקרה.

למען האפקט אדלג מיד לסוף ואבהיר לצופים שמחר בבוקר אנחנו חוזרים לאותה חברה וקונים עוד ארגזים. זאת משום שהמטבח התברר כבן דמותו של אותו שק בעל תכולה אינסופית מסיפורי האגדות. ככל שגלגלנו אותו בעיתונים, ארזנו בבדים למיניהם, סגרנו בקופסאות, פצפצנו בפצפצים ודחסנו לארגזים, כן רבה וכן פרץ.שישה ארגזים כבר נחתמו ונסגרו, ועדיין נותרה עבודה רבה למחר. והזמן, הזמן מתקתק כמו השעון של ג'ק באוור, דקה אחר דקה.

האשמה הראשונה בפיאסקו המטבח היא כמובן הדירה, שבה אנחנו גרים.  העובדה שיש כאן מטבח בגודל של אולם נשפים ('מטבח מגורים' בסגנון הישן, אומרת בעלת הבית, או בזארלנדית ווֹהנְקוּש) היתה כמובן אחת הסיבות לכך שבחרנו בדירה הזו מכל האחרות; אבל אותה עובדה - יחד עם הנטייה של חומר קידרי להתרחב לכל מרחב שהוא מוצא את עצמו בתוכו - גרמה לכך שמילאנו את המטבח בכל הבא ליד (וכיוצא בזה). כאן נכנסת לתמונה גם האשמה השנייה, הלוא היא אשתי היקרה, שסובלת מהתמכרות קשה לצנצנות (אם כי יש לציין בשנים האחרונות החלה לאט לאט לצמצם את ממדי הטירוף) ואוהבת מאוד קערות, טריקים מטבחיים, קטניות יבשות ותבלינים. מה שכן, היא גם מלאת עזוז ויוזמה בשעות שבהן אני קורס עייף אל המחשב, ובדקות האחרונות לא רק שרוקנה את הפריזר על מנת להפשירו אלא גם פצחה ביוזמה אישית להכנת שטרודל דובדבנים. לילה ארוך צפוי לכוחותינו. עדכון מחר.


נכתב על ידי רונן א. קידר, 13/9/2010 22:14, ושייך לקטגוריות מעברים 10-20-30, סטיות אישיות
9 תגובות   הוספת תגובה     הצגת תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי     לקטע הקודם     לקטע הבא     לבלוג המלא
התגובה האחרונה היתה של miss kitty fantastico ב-15/9/2010 14:23



45,971
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרונן א. קידר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רונן א. קידר ועליו/ה בלבד