Im Ausland

החיים חזקים יותר
 
הוסף לקבועים שלי
רוצים להמליץ על הבלוג? לחצו כאן
קישור ישיר לבלוג
דף כניסה לישראבלוג
רסס


ברוכים הבאים למועדון המעריצים של שמילקיהו!

כינוי: רונן א. קידר
גיל: 52
רוצים מנוי? מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח
חיפוש טקסט בקטעים:

חפש


פינת החתול


חתול עולה באש?
או שזו סתם הילה של קדוש?


בלוגים חביבים עלי
סינמסקופ
דגש קל
ליבריסטאן
אמיר אור
המתופפת הקטנה
החיים שמתחת לחיים
לדבר את האהבה הטובה
יעל ישראל עושה אהבה
מולטי קולטי - בלוג בישול
עדה
קיטי
Alon's Blog
תירס חם
סיטי בלונד
אדמיאל קוסמן
שירה ומחשבות
עיר מקלט
אני והעיר הקדושה


מורה נבוכים
באופן כללי
מי אני ומה אני עושה בגרמניה
מה אני בעצם מתרגם שם?
איך אני נראה עכשיו (מסופר)
החתול שנותן לי לגור אצלו
על ספר השירים שלי, "סימני נשיכה"
הבלוג השני שלי - מה שהיה מותר
זוטא - אם יש לכם רגע
-
שירים
zuhause
הגבול
חרדה
החומה (טכנולוגיה היא קיר)
היום הקצר ביותר
להיות גרמני (השיר מופיע בסוף הפוסט)
יראת אלוהים
בתוך הראש
מבקרים
שני שירים מתוך 'סימני נשיכה'
-
פרוזה
השואה היתה - פתיחה
עסקי הספרות
Life goes on
פרוטוקול


פוסטים מומלצים מבלוגים אחרים
על הרע שבעשיית הטוב / את תלכי בשדה
כן, אבל לא עכשיו / המתופפת הקטנה
תיאורית המחירים / המתופפת הקטנה
תשוקה היא תשוקה היא תשוקה / המתופפת הקטנה
אלוהים אדירים / miss kitty fantastico
אם הקירות / את תלכי בשדה
ב"נ ומ"מ רוקדות/ החיים שמתחת לחיים
קריאה ב'פרימה'/ורד דור
שנה וקללותיה/ אורי אלחייני
בקבוק מים/ מיכל ברגמן
מהר מהר שלא ייגמר /אסתי
על האומץ/עדה
על הקל והכבד/ את תלכי בשדה
צהריים בטוסקנה/אקס
סוף העולם/ שרה (הקודמת)
משחקים בבננות / אמיר אור וחברים
גברים מתוך קטלוג/ את תלכי בשדה
השתלשלות / אסתי ירושלמי בע"מ
בובת חרסינה / אסתי ירושלמי בע"מ
למה אני שונאת את השדים שבפנים / גן צועני
דו"ח מצב נקודתי - חלק ב' / טרף קל


קטעים לפי קטגוריות


 << ספטמבר 2007 >> 
א ב ג ד ה ו ש
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

הבלוג חבר בטבעות:
« הקומונה של לי » ±
« ישראלים בחו"ל » ±

ארכיון:

9/2007

אירוח בנוסח הוועד
ביומיים האחרונים הייתי קצת פחות פעיל בהתמכרות-הרשת שלי, אבל מסיבה טובה - אירחנו למשך יומיים את ארי, ידיד טוב ומגיב קבוע בבלוג, שעצר אצלנו בדרכו לרוחב אירופה. אני מכיר את ארי כבר 12 שנים (שזה באמת לא יאומן) וכבר מתחילת הקשר שלי ושל אסנת נוצר בין שלושתנו קשר ייחודי, ומתישהו בשנת 2000 הוא גם קיבל שם. זה היה כשיזמנו ותכננו יחד מסיבה בבית הוריה של אסנת, שהיו בחו"ל. בהזמנות ששלחנו למסיבה כינינו את הבית הגדול 'הטירה', וחתמנו בשם 'ועד הטירה' או בקיצור - הוועד. קצת אחרי המסיבה (המוצלחת עד מאוד) גם החלטנו שלושתנו לחפש יחד דירה בתל אביב, וכך הפך 'ועד הטירה' ל'ועד הדירה', וקיבל ממשות וקביעות. איכשהו (את זה אני כבר לא זוכר) החלטנו שאני ו', שאסנת ע' ושארי ד', וכך יכולנו להתפקד יחד כוועד.
כל ההיסטוריה הזו - ואולי העובדה שזה היה הביקור הראשון של חברים (כלומר, לא בני משפחה) אצלנו - באה לידי ביטוי ביומיים האלה, שהיו מרוכזים ומצוינים. וכדי להבהיר את מצוינותם (ובעקבות דרישת הקהל, כפי שבאה לידי ביטוי בתגובות לפוסט הזה) זה לא יהיה סתם תיאור, אלא פוסט-מתכונים פר-אקסלאנס. הכינו את המדפסות.

יום ו' בבוקר: פנקייקס לא כשר אבל טעים
אסנת תוהה באוזני 'רונן, אתה חושב ששינקן ילך טוב בפנקייקס?' בקול הזה שאומר שהיא תעשה את זה ממילא.
מצרכים (לשבעה פנקייקס עבים וגדולים, או בקיצור שלושה סועדים רעבים):
6 ביצים
בערך 2/3 כוס חלב
2 כפיות סוכר
שלוש טיפות תמצית וניל
כוס וחצי-שתיים קמח
חצי שקית אבקת אפיה
חופן או שניים של פתיתי שינקן, שמוכרים כאן בצורה מסודרת (2% שומן בלבד)
מעט שמן לטיגון
הוראות הכנה:
במקצף ידני מערבבים את הביצים עם הסוכר, החלב והוניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לאט-לאט וכל פעם מערבבים היטב במקצף עד שאין גושי קמח יותר. כשהתערובת מגיעה לסמיכות של גלידה שנמסה (נניח) מפסיקים להוסיף קמח. נותנים לעמוד כמה דקות. מוסיפים את השינקן ומערבבים ערבוב או שניים (רק כדי שיתפזר באופן שווה). מורחים עם נייר סופג קצת שמן למחבת קטנה, ומחממים אותה שתהיה חמה מאוד מאוד (אפשר קודם לחמם ואז למרוח, אבל זה קצת מסוכן). החום הגבוה יוצר את אפקט התנור לעומת טיגון - כך הם יוצאים שחומים ויפים ועשויים מבפנים.
במצקת מעבירים מהבלילה למחבת (בערך 3/4 מצקת בינונית לכל פנקייק) ומשטחים את הבלילה על המחבת כולה (אמרנו קטנה לא?). משגיחים בשבע עינייים: כשהפנקייק מתמלא בועות ונפרד בקלות מהמחבת, מרימים אותו בעזרת מרית והופכים. לאחר 5-7 שניות, הפנקייק מוכן. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת הבלילה.

יום ו' בערב: חזה הודו באננס ופלפלים
זארברוקן עשירה בפלפלים מכל מיני צבעים ובאננס זול (עדיין לא הבנו למה). בתגובה, פיתחתי את המתכון הזה.
מצרכים (לשלושה מרוצים מאוד):
4 נתחים גדולים של חזה הודו (משהו כמו 800 ג')
4 פלפלים, אחד מכל צבע (אדום, ירוק, צהוב, כתום)
בצל אחד גדול
3-4 טבעות אננס, חתוכות לקוביות (רצוי טרי אבל אני מניח שאפשר משומר. אם טרי, רצוי להוציא את האמצע הקשה)
שתי כפיות דבש (מהשאריות של אסנת)
קורט אגוז מוסקט (תמיד רציתי לכתוב 'קורט')
רוטב סויה
מלח לפי הטעם
צ'ילי טחון (או פלפלי צ'ילי טריים חתוכים דק דק, או שמן צ'ילי. הכמות תלויה בכמה חריף אתם רוצים את זה)
4-5 שיני שום
קצת וודקה או אלכוהול חריף וחסר טעם אחר; יין לבן יכול גם לעבוד, אבל לא מתוק
כף-שתיים גרגרי סומסום
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים (במחבת גדולה מאוד או ווק) עד שמתחיל לשנות צבע. מוסיפים את הפלפלים, חתוכים לרצועות קצרות. מטגנים זמן מה על אש בינונית, בלי להוסיף נוזלים, תוך ערבוב. במקביל חותכים את האננס לקוביות (חצי ס"מ בערך), וכן מערבבים בקערית את הדבש עם קצת מים רותחים (שיהפוך נוזלי) ועם אגוז המוסקט, קצת סויה, וודקה, שום וצ'ילי מאיזה סוג שבחרתם. מערבבים עד שזה נוזלי (והשום צף) ומכינים ליד המחבת.
בשלב זה מוסיפים את האננסים ומערבבים היטב. מוסיפים את הנוזלים שהכנתם, כל פעם קצת, במהלך הבישול. חותכים את ההודו לקוביות בגודל נגיסה, וכשנוצר מהאננס והנוזלים מעין רוטב סמיך ומבעבע (אם הוא לא מבעבע מגבירים את האש) מוסיפים את ההודו. נותנים לכל הסיפור לבעבע ולהתאדות עוד כמה דקות (ההודו צריך להתבשל גם מבפנים; אפשר לבדוק אם מוכן ע"י הוצאת חתיכה ובדיקה אם היא עשויה מבפנים) וכשכמעט מוכן מוסיפים את השומשום ומבשלים עוד דקה-שתיים. מגישים עם אורז.

בשבת אכלנו בבוקר קרואסון מהמאפיה הצרפתית, ויצאנו לטיול לאורך הנהר (הפעם ברגל, בגלל חשש לגשם). הנוף היה נהדר והעצים כבר החלו לקבל את צבעי הסתיו (תמונות בפעם אחרת). באחת הנקודות היפות עצרנו לפיקניק עם יין רוזה מצוין וכריכים אלמותיים.

כריכי גבינה כחולה ואבוקדו
הרעיון: תיאודור, אמן סנדביצ'ים מתל אביב.
מצרכים:
בגט טרי
גבינה כחולה איכותית (רוקפור, דנאבלו או סנט אגור)
אבוקדו טרי ובשל
עגבניות
מלח ופלפל
אופן ההכנה: מובן, לא?
הטעם: גן עדן בריבוע

אחרי הפיקניק המשכנו לטייל בין יער ואחו, ואפילו עד גבול צרפת הגענו. זה היה מספיק לפתח רעב לארוחת הערב האחרונה והמצוינת, עליה לקחה אסנת אחריות.

שבת בערב: צלי חזיר בסגנון עמק הזאר
מצרכים:
שתי חתיכות גדולות (בערך 500 ג' כ"א) של פילה חזיר (מדובר בנתח משובח, חסר שומן בעליל, שלא ראינו בארץ אבל נפוץ מאוד כאן); אפשר גם להשתמש בפילה בקר משובח ואפילו בעוף, אבל אם משתמשים בעוף צריך לאפות פחות זמן.
שלוש נקניקיות בקר איכותיות (מרגז), חתוכות לחתיכות של כ-4 ס"מ
שני בצלים גדולים
שקית (כ-500 ג') של כרוב כבוש ביין (מעדן מקומי, שהבנו למה הוא מעדן רק אחרי שקנינו בשקיות ולא מקופסת שימורים; ככה יותר טרי)
2-3 תפוחים ירוקים חמוצים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
יין לבן
חרדל דיז'ון
כף חרדל גרגרים
פלפל שחור
שני עלי דפנה
חצי ראש שום, פרוס לפרוסות
4 ביצים בקליפתן (אפשר יותר אם מתחשק)
שמן זית לטיגון (אפשר להוסיף גם שמן צ'ילי אם יש)

אופן ההכנה:
מורחים את פילה החזיר היטב בהרבה חרדל ומניחים זמין. מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים את הבצל עד להזהבה בסיר גדול שיכול להיכנס גם לתנור. כשהוא מזהיב מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת (שלא יישרף). מניחים את שני פילה החזיר על מצע הבצל ומטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהבשר "נסגר" (כלומר, משנה צבע במעטפת החיצונית לצבע בהיר). מוציאים את נתחי הבשר ומניחים בצד.
מוסיפים את הכרוב הכבוש על נוזליו ומערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים את הנקניקיות, עלי הדפנה, יין לפי הטעם, פלפל שחור, חרדל גרגרים ומלח גס. אפשר להוסיף גם עוד חרדל רגיל, לפי הטעם. מערבבים היטב. מביאים לבעבוע ומבשלים עוד חמש דקות. מטביעים את שני פילה החזיר בתערובת הכרוב שבסיר ומסדרים מסביב את הביצים (לא לשבור). אם חסרים נוזלים מוסיפים יין לבן. הבשר צריך להיות מכוסה כמעט לגמרי בתערובת הדברים הטעימים. מכסים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור. רצוי להכין במקביל גם תפו"א בתנור - זה מאוד מתאים.
אופים בתנור כשעה ואז מורידים את נייר הכסף ואופים עוד רבע שעה-עשרים דקות, לפי כמות הנוזלים שנשארו ומידת ההשחמה האהובה על בני הבית. בשלב זה אמור כבר ריח נפלא למלא את המטבח וכולם יזילו ריר. מגישים עם תפוחי אדמה אפויים. הביצים יוצאות אפויות, ואפשר להגישן קלופות אם רוצים לפנק עוד יותר את האורחים.

הבוקר יצא ארי להמשך מסעותיו באירופה, ואנחנו נשארנו עם הזכרונות (וקצת שאריות במקרר).

נכתב על ידי רונן א. קידר, 30/9/2007 12:10, ושייך לקטגוריות סטיות אישיות, מתכונים
15 תגובות   הוספת תגובה     הצגת תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי     לקטע הקודם     לקטע הבא     לבלוג המלא
התגובה האחרונה היתה של Ari ב-10/10/2007 23:53



45,971
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרונן א. קידר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רונן א. קידר ועליו/ה בלבד