Im Ausland

החיים חזקים יותר
 
הוסף לקבועים שלי
רוצים להמליץ על הבלוג? לחצו כאן
קישור ישיר לבלוג
דף כניסה לישראבלוג
רסס


ברוכים הבאים למועדון המעריצים של שמילקיהו!

כינוי: רונן א. קידר
גיל: 52
רוצים מנוי? מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח
חיפוש טקסט בקטעים:

חפש


פינת החתול


חתול עולה באש?
או שזו סתם הילה של קדוש?


בלוגים חביבים עלי
סינמסקופ
דגש קל
ליבריסטאן
אמיר אור
המתופפת הקטנה
החיים שמתחת לחיים
לדבר את האהבה הטובה
יעל ישראל עושה אהבה
מולטי קולטי - בלוג בישול
עדה
קיטי
Alon's Blog
תירס חם
סיטי בלונד
אדמיאל קוסמן
שירה ומחשבות
עיר מקלט
אני והעיר הקדושה


מורה נבוכים
באופן כללי
מי אני ומה אני עושה בגרמניה
מה אני בעצם מתרגם שם?
איך אני נראה עכשיו (מסופר)
החתול שנותן לי לגור אצלו
על ספר השירים שלי, "סימני נשיכה"
הבלוג השני שלי - מה שהיה מותר
זוטא - אם יש לכם רגע
-
שירים
zuhause
הגבול
חרדה
החומה (טכנולוגיה היא קיר)
היום הקצר ביותר
להיות גרמני (השיר מופיע בסוף הפוסט)
יראת אלוהים
בתוך הראש
מבקרים
שני שירים מתוך 'סימני נשיכה'
-
פרוזה
השואה היתה - פתיחה
עסקי הספרות
Life goes on
פרוטוקול


פוסטים מומלצים מבלוגים אחרים
על הרע שבעשיית הטוב / את תלכי בשדה
כן, אבל לא עכשיו / המתופפת הקטנה
תיאורית המחירים / המתופפת הקטנה
תשוקה היא תשוקה היא תשוקה / המתופפת הקטנה
אלוהים אדירים / miss kitty fantastico
אם הקירות / את תלכי בשדה
ב"נ ומ"מ רוקדות/ החיים שמתחת לחיים
קריאה ב'פרימה'/ורד דור
שנה וקללותיה/ אורי אלחייני
בקבוק מים/ מיכל ברגמן
מהר מהר שלא ייגמר /אסתי
על האומץ/עדה
על הקל והכבד/ את תלכי בשדה
צהריים בטוסקנה/אקס
סוף העולם/ שרה (הקודמת)
משחקים בבננות / אמיר אור וחברים
גברים מתוך קטלוג/ את תלכי בשדה
השתלשלות / אסתי ירושלמי בע"מ
בובת חרסינה / אסתי ירושלמי בע"מ
למה אני שונאת את השדים שבפנים / גן צועני
דו"ח מצב נקודתי - חלק ב' / טרף קל


קטעים לפי קטגוריות


 << יולי 2008 >> 
א ב ג ד ה ו ש
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

הבלוג חבר בטבעות:
« הקומונה של לי » ±
« ישראלים בחו"ל » ±

ארכיון:

7/2008

פירות הטבע
מדי פעם אני מחליט לעשות רשימות, דירוגים ומצעדים שאני מחליט על הכללים שלהם, אבל גם אני הוא הבוחר אותם לפי טעמי והחלטתי האישית. הפעם, למשל, מדובר בעשרת 'פירות הטבע' האהובים עלי - דברים שאפשר לאכול אותם כמו שהם, בלי להוסיף כלום, ולהתענג. הכללים שניסחתי לעצמי (כדי שהכל יהיה הוגן) הם:
- המאכל נשפט לבדו, ללא כל תוספת של מאכל או תבלין אחר, פרט אולי למלח.
- המאכל נשפט לפי טעמו ללא כל עיבוד, פרט לחיתוך, קילוף, בישול במים, אידוי פשוט או מספר דקות במיקרוגל.
- מאכלים שנמכרים בסופר כשהם כבר מורכבים ואחרי עיבוד לא נחשבים.

והנה הרשימה, ללא כל סדר, כולל כמה הערות ותוספות.

אבוקדו
פרי? ירק? יצור ממאדים? מה זה משנה. אבוקדו איכותי נדיר פחות מזכייה בלוטו, אבל מענג כמעט באותה מידה. אפשר אם או בלי מלח, אבל מה שאי-אפשר הוא להפסיק לפני שגומרים אחד שלם.

אזהרות: מלא שומן ולכן לא דיאטטי. היזהרו מקשים או רכים מדי.
לא צריך להוסיף כלום, אבל אם רוצים: למעוך, להוסיף מלח, פלפל, מיונז, ביצה רכה וחתיכות לחם טרי.

דובדבנים
טעימים גם ישר מהעץ, כפי שהוכחנו לפני מספר שבועות. יש סוג חמוץ יותר וסוג מתוק יותר (אני אישית מעדיף את המתוק).

אזהרות: אוכלים יותר מדי ומקבלים כאב בטן.
לא צריך להוסיף כלום, אבל אם רוצים: ריבה. או ליקר דובדבנים על בסיס וודקה (מתכון של האופה)

פילה טונה אדומה
הכוונה, כמובן, לפילה באיכות סשימי, וספציפית לזה של הסושיות המובחרות. יש מי שנשבעים ביילוטייל, אבל בשבילי אין כמו האדום האדום הזה.

אזהרות: לאכול רק טרי!
לא צריך להוסיף כלום, אבל אם רוצים: סויה לטבילה, ג'ינג'ר לרענון, וואסאבי לאמיצים.

שעועית רחבה
בגרמניה קוראים לה breite stangenbohnen, ואנחנו מכנים אותה 'שעועית אפונית'. ויש צורך בהכנה מסוימת - אבל אין פשוטה ממנה, רק לאדות או לבשל במים, בלי כלום. נשנוש אלוהי לצפייה בטלוויזיה.

אזהרות: אם הן מתיישנות הן נעשות סיביות, וחבל.
לא צריך להוסיף כלום, אבל אם רוצים: חומץ בלסמי, למי שאוהבים.

פטריות
בדרך כלל הן שייכות לקטגוריית החומרים המצוינים להוסיף לתבשילים, אבל האופציה של 'חימום במיקרוגל' הכניסה אותן גם לכאן. זה אולי נשמע סוטה, אבל חצי דקה במיקרוגל הופכת פטריית שמפיניון פשוטה לחגיגת-טעם. במקרה זה, אין ספק שכמה דקות בתנור או בטוסטר-אובן עדיפות, אבל גם הגרסה הפשוטה יותר מספקת את הסחורה.

אזהרות: לא לשים במיקרו יותר מדי זמן.
לצל"כ אא"ר: מיליארד אפשרויות, כולל חביתת פטריות (אחת המנות האהובות עלי), פטריות ממולאות בגבינות והמנה של אתמול - פסטה עם שמנת קלה, יין אדום ופטריות (וזה באמת דל שומן).

עגבניות
גם החבר'ה האלה בד"כ משחקים תפקיד משני, ואין לכך שום סיבה. עגבניה טרייה מהסוג הנכון לא שורדת אצלי (גם כשנשאר חצי ממנה אחרי שהשתמשנו בשאר לסנדוויצ'ים).

אזהרות: ממה יש להיזהר בעגבניות? אה כן, הן נוטות להתחמם יותר מדי במיקרו.
לצל"כ אא"ר: למלא בסלט ביצים. להוסיף לכל סנדוויץ' על הפלנטה.

אננס
שלבי הקילוף והחיתוך כאן קצת יותר מאיימים מאשר בדרך כלל, ובארץ גם המחיר קצת גבוה, אבל פשוט אין כמו אננס טרי (אלה שבקופסא לא מתקרבים לקרסוליו).

אזהרות: לא להידקר מהקוצים. לקנות טרי (כלומר, לא לגמרי ירוק) אבל לא בשל מדי (צהוב לגמרי)
לצל"כ אא"ר: להוסיף לסלט ולדורף. להקפיץ עם עוף ופלפלים. להשתמש בסדנאות כתיבה.

משמש מיובש
נכון, נכון, ייבשו אותו בשבילי, אבל גם את הביצות ייבשו ואף אחד לא חושב שזו סיבה להחרים את החולה. מבין כל פרות הט"ו בשבט, זה היחיד שבאמת עושה לי 'טוווווו' בכל נגיסה.

אזהרות: אין.
לצל"כ אא"ר: להשרות במים חצי שעה, לחצות, למלא ברוקפור או גבינה כחולה ולאפות בתנור. מתאבן מהסרטים.

קרפצ'ו
לא באמת עומד בקריטריונים, כי מישהו כבר עשה עליו יופי של עיבוד כדי להביא את הבשר למצב דק ומענג כזה. אבל העיבוד הוא בסך הכל חיתוך, ואני את הקרפצ'ו שלי יכול פשוט לאכול כמו שהוא, וללקק את האצבעות.

אזהרות: לא לצמחונים, כמובן. ולקנות בשר רק ממקור אמין.
לצל"כ אא"ר: התוספות הרגילות - שמנ"ז, בלסמי, רוקט, פרמזן.

קוטג'
עוד יותר לא עומד בקריטריונים, כי זה מוצר מעובד של ממש, אבל הייתי חייב, ולו בגלל הגעגועים (באירופה פשוט אין קוטג' כמו שצריך). קוטג' טרי הוא פשוט חגיגה, כזו שמחייבת את המשפט האלמותי של פו הדב, "אין צורך בלחם, תודה".

אזהרות: לא להיכנע לחיקויים אירופיים. לקנות ולאכול רק טרי. למצוא איזו חברה מתאימה לטעם שלכם (אני מעדיף את של תנובה) ולא לעבור לאחרות.
לצל"כ אא"ר: עם לחם טרי ו/או עגבניות (ע"ע) זו ארוחת בוקר מושלמת.

הערות? טענות? תלונות? תוספות? בתגובות.
מתכונים יימסרו בשמחה.

נכתב על ידי רונן א. קידר, 15/7/2008 08:36, ושייך לקטגוריות מתכונים, סטיות אישיות
26 תגובות   הוספת תגובה     הצגת תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     קישור ישיר לקטע     שלח ל'שווה קריאה'     הוסף למומלצים שלי     לקטע הקודם     לקטע הבא     לבלוג המלא
התגובה האחרונה היתה של פצפונת ב-24/7/2008 22:53



45,971
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרונן א. קידר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רונן א. קידר ועליו/ה בלבד