בר קבועים קבע אותי
ספר לחבריך
הפורום ישר לכאן דף כניסה |
||
|
7/2006
כשהתותחים רועמים, שמים אטמים (ותמונות גם) מצער אותי המצב בישראל, אבל הוא התחיל לצער אותי עוד לפני שעזבתי. ואם להיות כנים, אם הוא לא היה כל כך מצער אותי, ואם הייתי מאמינה בעתיד פחות מצער, לא הייתי עוזבת. אז חלק ממני ציפה להידרדרות הזו. היה לי ברור שהיא תגיע. זה היה עניין של זמן. תסריט: נשיא חדש של מדינה מוכת עוני, משופעת בוּרות, אכולת סמים, וזרועה קנאות דתית. מה יעשה הנשיא? האם יתאמץ להלחם בעוני? האם ימגר את הבוּרות? ינקה את הסמים? האם יביא מזון, תעסוקה יצרנית, תקווה ועתיד לבוחריו? אפשר, אבל זה קשה. ומה ייצא לו מזה? בקדנציה שלו הוא לא יספיק כלום. כולם יקללו אותו ואולי גם ירצחו אותו. לעשות כסף הרבה יותר קל. אבל העם שלו מרגיש עני, בור, מסומם ומיואש. איך מסיחים את דעתו? לשמחת אותו נשיא יש מדינה לא-קרובה, שנתיניו אוהבים לשנוא. אז קדימה. מדי יום ביומו יוצא הנשיא בהצהרות, משלהב את האיזור, מתגרה. המדינה הרחוקה לא עושה עניין גדול. הנשיא מגלה מילת קסם: "אטומי". הוא אומר. "גרעיני", למי שלא הבין. כל המדינות יוצאות במחול שדים. "אף אחד לא יגיד לנו מה לעשות!" הוא מעורר את עמו. העם מפנה תשומת ליבו אל העולם החצוף המעז להכתיב לו מהלכים. נשכחו הסמים, נשכח העוני. במקום תקווה יש חדוות-קרב. התלהבות כזו יש להזין, אחרת תגווע מאליה. מילים לבדם לא יספיקו. הנשיא מעיר מרבצו אירגון קטן וקיצוני. "אם לא תעשו בלאגאן, ומייד, אני מקצץ לכם את התקציב!" מודיע להם הנשיא. "וכולם יחשבו שקוצץ לכם עוד משהו. קדימה. הנה טילים, הנה נשקים, לעבודה." האירגון, גם הוא כבר מרגיש שהתקציבים לא מה שהיו פעם. הרבה חבר'ה טובים הלכו להלחם במדינה שהמערב פלש אליה, ושכחו את האויב האמיתי. יוצא האירגון לפעולה וחוטף שני חיילים מהמדינה השנואה. והורג כמה, כדי להעלות את המוראל. ואחר כך, מחשש שזה לא הספיק להתלקחות באיזור, מפגיז את המדינה השנואה בטילים. והמדינה השנואה מה עושה? לשבת בשקט ולהבליג היא לא יכולה. זה ייתפס כחולשה. "אלו מבינים רק כוח", אומרים מביני דבר, והאמת? כוח הם באמת מבינים. אז המדינה באמת רוצה להגן על אזרחיה, ומיד, ומתחילה במתקפת נגד. כל האיזור כמרקחה. מי ניצח? אז מה אני מציעה? לארוז ולנסוע לאוסטרליה זו לא חוכמה. לשיר "תנו צ'אנס לשלום" מול מטחי קטיושות אולי מצטלם טוב, אבל זה לא יחזיר אף חטוף לשום מקום. להלחם בחזרה זו התעללות בחפים מפשע, ושיחוק ישיר לידיו של נשיא המדינה ההיא, שממנה הכל התחיל. להשתמש בהתנגדות לא-אלימה יביא ים של קורבנות. מצטערת, אבל מנקודת מבטי, מה שנשאר לי זה לספר מה קורה איתי. לפחות ככה אני מסלקת את ההשקפה הפסימית שלי מהרשת. לא נראה לי שיש לי עצות מועילות, וגם אם היו לי, מקבלי ההחלטות לא להוטים להקשיב לי.
ביום הולדתי עצמו הלכנו, אני וחברי לעבודה, לזלול במסעדה הצרפתית. למחרת, יום הולדתה של ג'אנל האמא-המאמצת, הלכנו לזלול במסעדה התאילנדית. ביום שבת היתה הארוחה הבינלאומית, והלכנו לזלול שם. אחרי ההצלחה המסחררת של ההודים בשנה שעברה, לא זו בלבד שהם הוזמנו שוב והתבקשו להדרן, אלא הם נתפסו כגולת הכותרת של האירוע ונשמרו לסוף.
(אגב, קבוצת ריקודי הבטן שלי לשעבר הגיעה להופיעה, וזה אחרי שהן לא טרחו להודיע לי בכלל שהן מגיעות. מעשה בלתי יפה בעליל, במיוחד לאור העובדה שהן שמעו על האירוע הזה דרכי בכלל. אז קשה להאשים אותי ששמחתי שההודים גרפו את כל התהילה)
למודי נסיון קודם, הגענו בזמן. בשנה שעברה הגענו באיחור אופנתי ולקח לנו חצי שעה לעשות עשרה צעדים, כי עם כל צעד פגשנו אנשים שהכירו אותנו ועצרו אותנו לשיחה. טוב עשינו, כי חוץ מהחדשות על העבודות שלי ושל גבי, כולם רצו לשמוע מה שלום המשפחות שלנו (שלי פסיכוטית כתמיד, תודה), ולמה לא אומרים בחדשות שהחיזבללה פשוט צריכים לשחרר את החטופים ולהפסיק להפגיז את ישראל. ידידינו האיראניים קצת מודאגים, כי הבן שלהם עוד תקוע שם. לשנה הבאה.
עוד למדנו, שזה סיוט להכין פיתות ועדיף להכין תבשיל. קציצות ברוטב עגבניות וחוואיג'.
אז ככה זה נראה הפעם (שימו לב איזה דגל התווסף השנה!)
"תכננו לעשות ריקוד אירופי, ולמרות שהאינדונזי המוכשר עשה כוריאוגרפיה, זה יהיה ארוך ומייגע. עמכם הסליחה":
וההודים השקיעו השנה בתלבושות:
כמו גם הילדים ("ספר לי איזו ארץ אתה המייצג... אוקיי, ועכשיו באנגלית"):
האוכל היה, כרגיל, מצויין (תמיד אני שוכחת לצלם בשבילכם את השולחנות הענקיים עמוסים באוכל מכל העולם), רק שאני נאלצתי לאזן את כמויות החריף עם פירה. וכמחווה לחבצלת, חטפתי את הסושי האחרון מבין אצבעותיה העקומות של סינית קשישה. האלוהים הסיני שלה התנקם בי, כי רוטב הסויה שבו טבלתי אותו התגלה כשמונים אחוז וואסאבי. אני חושבת שהאלוהים שלי סידר שיהיה לי פירה בצלחת.
הסטודנט שלי נכח באירוע, והציג בפני את הסטודנטית. ככה שעכשיו אני מכירה את שני שליש מהכיתה. לשבחם של שאר ההודים ייאמר, שהם מאד מפרגנים לי ומחזקים את רוחי בהיותי מרצה. וחוץ מזה הם כל הזמן ביקשו ממני להצטלם איתם.
עוד מתנה שקיבלתי ליומולדת היתה חבילת לטאות (לא אמיתיות כמובן!) מחברה בישראל. החלטתי לאסוף לטאות. הנה אחת שקניתי בפסטיבל-אומנויות הכפר: היא גרה מעל למשקוף דלת הכניסה.
ואם כבר תמונות, אז מבט מאיזור פייב רוקס, שמעורר געגועים ותחושת מרחב:
ומבט על פייב רוקס עצמו:
דרך אגב, נמאס לי מהעיצוב של בלוגי, והייתי רוצה שינוי. אם יש מתנדבים לתת לי מתנת יומולדת מאוחרת (פזילה עבה ומשמעותית לכיוון קליפורניה), אשמח.
שיהיה שָקט אצלכם, הלוואי. נכתב על ידי פארה ווי, 23/7/2006 09:2649 תגובות הוסף תגובה הצג תגובות כאן 0 הפניות (TrackBack) לכאן לינק ישיר לקטע תגובה אחרונה של גם כן סשה ב-27/7/2006 17:16 ![]() 31,186
|
מי אני: פארה ווי
שנות שמש: 48 סמס לי חדל סמסת RSS (הסבר)
מה היה פה קודם: חיפוש טקסט בקטעים: מוטבעת: « ישראלים בחו"ל » ± « נשים חזקות » ± איפה הייתי ומה עשיתי איטליה - התחלה וסיוט אנגליה - זמן אבא גרמניה אחרת ארץ הפלאות זו ילדותי סליחה, ש"ע גיל חמש בחלומי חזרתי פוסטלגיה משפחה לא בוחרים אבות אמא (1) אמא (2) חותנת סבים גבי ואני - מההתחלה גבי ואני מההתחלה מכתב אהבה הסוף סידני אוסטרליה שלי ויזה שופינג אוסטרלי רגישות חברתית בדיחה ביקורת דירה ראיון עבודה קרוקודילים מורשת על חוף הים טוב מראה עיניים יריד חקלאי דלעות בית וגן (1) קאקדו שחורים קיבוץ תרבויות בית וגן (2) בית וגן (3) ציפורים פה פרוק רגליים כן כך נראית חנוכריסמס חמשת הסלעים פוסטונה עוד מבט קיבוץ תרבויות מי אני בשיר הנזקים הסמויים החרדה אני בראי עדי עדשה הקרואים שלי (מתעדכן מדי פעם) עדי - בחזרה מן הקור סשינקה - מתבגרת לתפארת חבצלת - שפיות מבדרת בימבילבוסטון - אור לגויים שרה הקודמת - מהממת שרה צלמת העמק (שצ"ה) קוראת מחשבות - ספרים וסימפטיה דודינקא - אביר על דוב לבן ערן - כנות והצלחה מרגלית צמרת חתולה במגפיים - אירוח חתולי ארילו - רואים, ומכאן CatMan - אוכל, קדימה אוכל סנורקה - חקלאית מעוצבת רון - אהבה ולמידה שארלי - כנות וחוכמה אמהוּת טובה דיה אמלש - בעולם אחר, בזמן הזה בן האין - מעניין אדם פשוט וירא שמיים סטימפי - ונדמה שישוב... ספרים רבותי מיכאל שלי נחל קופר וכי נחש ממית סיפור על אהבה וחושך תהליך שיקום אמא מחשבות אמא ומשמעות מכתב שאמא לא תקרא מזמן לא כתבתי שמחות וחגים חנוכה באיטליה סדר פסח באוז תכלה שנה וקללותיה רוששנה חנוקריסמס יום אוסטרליה דברים שאוכלים בחו"ל פיתות עושים ככה וככה מלוואח הרוב לא צריכים, אבל אני כן - מיונז חומוס אגדי (די די די) ועוד ממרוקו - דגים |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפארה ווי אלא אם צויין אחרת האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פארה ווי ועליו/ה בלבד 2005-2001 © כל הזכויות שמורות ליריב חבוט - emAze עיצוב: איה וגם:שצה |