בלוגים קרובים  בר קבועים  הוסף לקבועים שלי   שלח המלצה לחבר   הפורום
משלוח תמונות לסלולר   לינק ישיר לכאן   דף כניסה


Islay - בלוג וויסקי

וויסקי סינגל מאלט, מזקקות, סקוטלנד
4/2006

טיפים לברמן/מלצר

אוגוסט 2003, פורום יין ואלכוהול בתפוז.

(נושא הטיפים לברמנים/מלצרים פופולרי מאוד בפורומי האלכוהול השונים, עולה לעתים קרובות ובדרך כלל גורר ויכוחים מרים. בהמשך לשאלה של אחד המשתתפים בפורום בנושא כמה טיפ צריך להשאיר לברמן/מלצר בסיטואציות שונות, התקבלו מספר תגובות. אחת מהן האשימה את שאר המגיבים בקמצנות ונחתמה במשפט הבא: "בית קפה מסעדה או פאב הם בילוי ומותרות, ולכן אם כבר החלטת לפנק את עצמך וזוגתך בבילוי, מדוע לא לפנק את מי ששירת אתכם, במידה והוא אכן עשה זאת כראוי?" כדאי לקרוא את השרשורבמלואו. והנה תגובתי:)

 

"לפנק"? מה פירוש "לפנק"? כתבת "אם כבר החלטת לפנק את עצמך וזוגתך בבילוי, מדוע לא לפנק את מי ששירת אתכם, במידה והוא אכן עשה זאת כראוי? " פשוט מאוד. מכיוון שהמלצר איננו בן זוגי, אינו שותף לחשבון הבנק שלי ולא מנהל איתי משק בית משותף. הוא מבצע את עבודתו שבחר בה, ואינו קרוב אלי בכל דרך אחרת. גם מבלי להזכיר שוב שהעסקה ללא שכר אלא על בסיס טיפים בלבד אינה חוקית ומקפחת, הרי שאם קבוע ומקובל לתת 10% שירות או אפילו 12% ואלו תנאי המקצוע כיום, מדוע שתצפה לקבל יותר כ"פינוק"? מלצרות היא אמנם עבודה קשה לפעמים, אבל היא עבודה ותו לא ולה תנאים מוגדרים. כלקוחה, אינני צריכה ואינני רוצה "לפנק" נותן שירות, כפי שאינני "מפנקת" את הטלר בבנק בתוספת קטנה מעבר לתנאי העסקתו, או את נהג האוטובוס. כשאדם בוחר לו מקצוע או אפילו סתם עבודה זמנית, הוא בוחר כשהוא יודע את תנאי ההעסקה. תנאי ההעסקה במלצרות פעמים רבות אכן מקפחים, ועל המועסק לנקוט צעדים כנגד המעסיק או להחליט לעבור לתחום אחר. לא יתכן שהקיפוח של העובדים בתחום המלצרות יגולגל בשיא הטבעיות למגרשו של הלקוח. אני אינני משאירה לעולם פחות מ-10%, אבל בהחלט אינני מרגישה צורך או רצון להוסיף על כך כאשר המלצר מבצע את עבודתו ותו לא, שלא לדבר על מקרים בהם הוא לא מבצע את עבודתו. למלצרים חביבים במיוחד אני משאירה יותר, למרות שמעציב אותי שלעתים אדיבות לא נתפסת אצל מלצרים כחלק אינטגרלי מדרישות העבודה שלהם, אלא כמין אקסטרה, משהו שבעבורו הם צריכים לקבל פיצוי. בשום תחום אחר של מתן שירות האדיבות אינה נחשבת משהו מפליא שיש להעריך את קיומו הנדיר ועוד לגמול עליו בתשלום נוסף, ואילו בתחום המלצרות, גם המלצר גס הרוח והלא יעיל ביותר ירגיש מקופח אם לא יקבל דמי שירות, למרות שקשה לקרוא למה שהוא העניק שירות. אגב, לא ברור לי התחשיב שלפיו על כל סכום שהוא אין להשאיר טיפ של פחות מעשרים שקלים. זאת נראית לי חוצפה.

 

(התגובה שקיבלתי:)

 

אני לא מבקש מאף אחד להיות כמוני, ואני מבין שאתם חושבים שזה מופרז. אבל אני עדיין חושב שאתם סתם מיתממים. לכמה מכם יצא פעם לבקש מהברמן משהו שלא קשור לתפריט? אולי סיגריה, אולי לברר פרט או שניים על הבחורה ממול, אולי וודקה רדבול "ושיהיה חזק" (אני אישית מתנגד בתוקף לחריגה בכמויות, אבל יש מקומות יותר גמישים), או שמא רציתם שיסדרו לכם מקום ישיבה קצת יותר מהר כדי לעשות רושם על הדייט החדש? אני בטוח שלכולם.    ובכן ידידי, אני לא אמור לממן לכם סיגריה או להגיד לכם שזאת שעושה לכם עיניים היא בעצם קוקסינל חולה עגבת, ומבחינתי ברגע שסיימתם להזמין ולשתות אני יכול לבקש ממכם ומהדייט החדש לפנות את הכסא, ועל הז... שלי כמה היא מותק וכמה אתם נהנים מהאוירה, אלו החלטות של הברמן. אם נוח לך להצמד לכללים שמדובר באחוזי שירות, אז חכה שעתיים למקום, צא באמצע הפגישה לקנות סיגריות ושלם ברגע שהתיבשה לך הכוס האחרונה. בגדול אני חושב שנעים יותר לכולם אם בסוף הערב פשוט תוציא עוד 30 ש"ח מהכיס, ותקבל יחס שונה לחלוטין. וכן, אני חושב שאם המלצר בבית הקפה טרח לארגן לי קערת פלסטיק עם מים לכלבה שלי, מגיע לו יותר מה-7 ש"ח/10% המקודשים שלכם.

 

(ותגובתי:)

 

אשריך שמלצרים שנותנים לך שירות יוצאים מגדרם עד למתן קערת מים לכלב שלך. סתם כי שאלת, אני לעולם לא מבקשת ממלצרים דברים שלא קשורים ישירות להזמנה. לא סיגריה, לא מסטיק, לא לקצר תור (מה עשו הלקוחות המסכנים שהגיעו לפני שצריך להושיב אותי קודם??), לא מספרי טלפון ולא חוות דעת רפואיות על אנשים מסביב. אני לא יושבת שעות על משהו קטן, ולרוב יוצאת מעט אחרי שמתייבשת לי הכוס, כי אני מרגישה לא בנוח להישאר אם אני לא מבצעת את הפעולה שלשמה הגעתי למקום, קרי לאכול או לשתות. אני מבצעת את "עבודתי" כלקוחה, ואני מצפה מהמלצר לבצע את עבודתו כמלצר, ולקבל ממני 10% טיפ בסוף הערב ולהרגיש סבבה עם זה, כי זה אקסטרה. כמו שאמרתי גם קודם, מלצר שיעשה מעבר לתפקידו או אפילו יהיה סימפטי במיוחד, יקבל יותר בלי לחשוב פעמיים. לא נתקלתי בהרבה כאלו.

 

קישור להודעה המקורית בתפוז.

נכתב על ידי Islay, 8/4/2006 05:18, בקטגוריה
0 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע     לקטע הקודם     לקטע הבא     לבלוג המלא


15,665
כינוי: Islay
גיל: 46
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח
RSS (הסבר)

ארכיון:
 << אפריל 2006 >> 
א ב ג ד ה ו ש
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

חלון מסרים:
הוסף מסר


הורידו את סרגל הכלים של הבלוג!
(כל מה שצריך כדי לגלוש וויסקי באינטרנט בלחיצת כפתור)
פרטים על סרגל הוויסקי של הבלוג




הקטגוריות בבלוג


פוסטים לפי קטגוריות
רשימת הפוסטים בבלוג ממויינים לפי קטגוריות:


Islay - אודות האי ומזקקות
Bruichladdich - אני מציבה אתגר (:
התשובה שלי לאתגר Bruichladdich
מזקקת Kilchoman - איך מייצרים מסורת אינסטנט?
Feis Ile - פסטיבל וויסקי ומוסיקה ב-Islay
טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד


טעימת וויסקי
וויסקי - איך לבחור את הצעד הבא בלי להמר ולהצטער
טליסקר (Talisker) בן 10 שנים: רשמי טעימה (tasting notes)
Glenfarclas 12 קופץ לראש הרשימה
תגידו, רוצים טעימה מונחית של סינגל מאלט?


וויסקי כהשקעה כלכלית
Bruichladdich - אני מציבה אתגר (:
התשובה שלי לאתגר Bruichladdich
וויסקי לאספנים כהשקעה כלכלית - אז איך זה עובד?
מכירה פומבית של וויסקי בישראל - הזדמנות לתרגל וויסקי כהשקעה כלכלית על אמת
תשובה לאתגר המכירה הפומבית א' - Highland Park
מכירה פומבית שנייה ואתגר וויסקי נוסף
פרטים נוספים על הבקבוקים במכירה הפומבית


ייצור וויסקי בתמונות
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ייבוש וקליית השעורה (סוף הליתות). חלק שלישי
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - גריסת הלתת. חלק רביעי
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - Mashing. חלק חמישי


Campbeltown & Springbank
תהליך הזיקוק של ספרינגבנק
ריכוז קטעי סקוטלנד
Springbank ו-Campbeltown - סקירה
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני


סיורי מזקקות
כיצד לתכנן סיור מזקקות בסקוטלנד?
טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון


לשתות בתל אביב
רפרטואר הברים המוגבל שלי
המרטיני הראשון שלי
המרטיני השני שלי
10 דברים על הבראסרי (ואף מילה על וויסקי)
המהפכה כבר כאן - פעם ראשונה בבראון נטול עשן


עניני וויסקי כלליים
פנים חדשות לבלוג
ביקורת כתבות וויסקי באינטרנט העברי - חלק א'
מתכוני וויסקי
וויסקי, פלצנות ותרבות אלכוהול
כוס חדשה לוויסקי מבית Celtic Malts
סרגל כלים לבלוג
לשתות וויסקי בן 30 מכוס פלסטיק
מהרויאל מייל לדואר ישראל, או למה שווה להיות חברים של מזקקות וויסקי
וויסקי כשר?
וויסקי מעושן וכיכרות שוקולד
גם אני Guardian של גלנליווט!
הרומן של טוני סופרנו עם גלנליווט
מייקל ג'קסון מת בטרם עת - כמה מלים אודותיו
SingleMalt.tv - שידורי וויסקי
Islay 29 years old single cask, bottled 2007


ענייני אלכוהול אחרים
פונץ' קייצי משובח
טיפים לברמן/מלצר
Picture Cook Book של Life
רצים: 4 קוקטיילים לפסח
רצים: "מבוא לעולם היין" של ברי ססלוב להורדה בחינם
המרטיני הראשון שלי
המרטיני השני שלי
5 דברים עלי


דברים אחרים
מזקקות / מצלמות רשת / מקומות
הודעה מנהלתית נטולת וויסקי
עכשיו תורכם:
עוברים דירה


אפשר למצוא אותי ב:













פורומים

פורום וויסקי - NRG
פורום אלכוהול - וואלה
פורום אלכוהול וקוקטיילים - בקבוק
פורום יין ואלכוהול - תפוז
פורום יין ואלכוהול - Ynet
פורום אלכוהול - נענע
פורום ברמנים וברמניות - תפוז


כדאי לקרוא
ארכיון כתבות האלכוהול של גיא גיסר
אוכל, שתיה, גבר - יאיר גת על יין ודברים אחרים
על שתיה ועל מה שמסביב - בלוג אלכוהול
לשבת, לשתות ולשכוח - הבלוג של גיא גיסר
וידויים של מח מסובב - בלוג האלכוהול של אור רכס


אינדקס טעימות סינגל מאלט
הדירוג המוצלח של מייקל ג'קסון (ולפעמים גם של ג'ים מאריי)



גם אני קורא את בלוג הוויסקי!
(הקוראים שלי שיש להם בלוג - שכחתי מישהו?)
אודיסאוס
Drinking
העטלף המעופף
ק.ה. רומינגה
Kinks
וינסטון צ.
יאיר
דניאל
בן אבויה
יונתן
עירא
אור
eli7
גיא
קשקין
שוקי


דברים לעשות בתל אביב
יאללה מי בא: דברים מעניינים
עכבר העיר הופעות
אירועי השבוע האמיתיים של ניימן
TelAvivCity.com
פורום הופדעות של השרת העיוור
טיים אאוט תל אביב
הופעות קיץ 2007
ILCU


לא וויסקי, אבל חשוב לקרוא
My Body

הקישורים שהופיעו כאן עברו לבלוג לווין בתפוז, המיועד לכל מה שלא קשור לוויסקי



.



Love Your Body
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לIslay אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Islay ועליו/ה בלבד
2005-2001 © כל הזכויות שמורות ליריב חבוט - emAze
עיצוב: איה