ביקורת כתבות וויסקי באינטרנט העברי - חלק א' - קישור לפוסט בבלוג הויסקי החדש.
כתבות על וויסקי בעברית מצליחות בדרך כלל לגרום לי הנאה רבה או להרגיז אותי קשות. אז במקום להתעצבן ביני לביני או בטוקבקים, הנה כמה לינקים וכמה שורות עליהם. היום אני במצב רוח סלחני, אז הביקורת מעודנת למדי. (:
מסינגל מאלט ועד גריין - המדריך המלא לוויסקי / שגיא קופר (Ynet)
מושגי יסוד (מילון מקוצר), תהליכי ייצור, השפעות עיקריות על הטעם (מים, דודים, חביות), איך לשתות ועוד.
בסה"כ כתבה נחמדה. מעט אי דיוקים, למשל בנסיון להסביר את ההבדל בין סינגל מאלט לבלנדד. יותר מדי "מטעם" (מישהו אמר גלנמורנג'י?).
וויסקי (ערך בוויקיפדיה)
תיאור תהליך הייצור מפורט מאוד ומדויק למדי - מומלץ. מידע כללי והיסטוריה לוקים באי דיוקים (למה אני לא מתקנת בעצמי? נו, כשיהיה קצת זמן).
הלב הראשון, לב מזהב / גדי שמשון (בלייזר) + תוספת קטנה באותו עניין בבלוג שלו (ערס פואטי)
כמו 99% מהכתבות על וויסקי בבלייזר, גם כאן מדובר בעיקר בכתבת יחצ"נות מתובלת בסיפורים אישיים. באופן כללי, הכותבים בבלייזר משתדלים לא להבין יותר מדי בוויסקי בטענה שזה פלצני מדי, אבל לא יוותרו לעולם על וויסקי בחינם כי זה יפגע להם בתדמית של "גברים מסוקסים=אלכוהול". בשורה התחתונה, את הסגנון של גדי שמשון אני דוקא אוהבת, אז יסולח לו.
הדרך אל הוויסקי / יפית עזריה (נענע)
טור חמוד להפליא בסגנון מאוד לא רשמי המציע שביל הדרגתי בדרך לשתיית וויסקי, מקוקטיילים דרך ברבן, וויסקי אירי ועד וויסקי סקוטי, כולל אישור רשמי לא לאהוב וויסקי בכלל. לוקה מעט באי דיוקים, למשל הקישור המוטעה בין כבול לעישון.
6 סוגי וויסקי חדשים מבית גלנפידיך, בלוויני וגרנט'ס (אכול ו-chateau) ר' גם 6 סוגי וויסקי חדשים עושים עליה (על השולחן) ושאר וריאציות על אותו דף יחצ"נות שנשלח לכולם.
כאמור, כתבה יחצ"נית. מכילה תיאורים קצרים ורשמי טעימה אמינים בערך כמו אלה שאפשר לקרוא על גב האריזה, וכן רקע יחצ"ני שאינו בהכרח לא-מעניין, אלא שצריך לקחת בחשבון שברוב הפעמים שגלנפידיך מייחסים לעצמם ייחוד בעולם הוויסקי, מדובר בהטעייה פרסומית גסה. לדוגמה, גלנפידיך 1937 אינו הוויסקי המיושן ביותר בעולם, גלנפידיך אינה המזקקה היחידה המבקבקת את הוויסקי שלה בעצמה וכו'.
3 פרגמנטים סקוטיים / בועז כהן (לונדון קולינג)
לא בדיוק על וויסקי, יותר חוויות סקוטיות עם וויסקי ליד. הזדמנות לראות וריאציה חביבה על הסיפור היחצ"ני של גרנט'ס מהכתבה הקודמת.
שיעור שלישי: וויסקי סינגל מאלט / גלית אוסינסקי (GayMap) ר' גם שיעור שני: הוויסקי, מלך הבר וגם שיעור רביעי: וויסקי בלנדד
אוסף כתבות שאמורות להיות יריית הפתיחה בסדרה שלמה בנושא אלכוהול שנקטעה באיבה. נראה כמו סיכומי שיעור בבית ספר לברמנים. זה לא בהכרח דבר רע, אלא שאין פה שום ערך מוסף. בנוסף, אי דיוקים לצד המלצות וקביעות תמוהות, כמו למשל המלצות סתמיות ולא מנומקות על מותגים מכל אחד מהאיזורים.