בלוגים קרובים בר קבועים הוסף לקבועים שלי
שלח המלצה לחבר
הפורום משלוח תמונות לסלולר לינק ישיר לכאן דף כניסה |
||
Islay - בלוג וויסקי
וויסקי סינגל מאלט, מזקקות, סקוטלנד
|
4/2006
וויסקי, פלצנות ותרבות אלכוהול דצמבר 2003, פורום אלכוהול בוואלה. (* 22/4/06 הפוסט עודכן - ראו הערה למטה) בשנים האחרונות, ככל שמתגבר העניין בוויסקי סינגל מאלט והוא הופך פופולארי יותר ויותר, אני שמה לב לאיזה דיסוננס: אנשים נהנים לשתות סינגל מאלט אבל מפחדים לדבר עליו ברצינות, ובצמוד לכל התייחסות רצינית לוויסקי מופיעה התנצלות מובנית על הפלצנות. אני חושבת שזה אחד המחסומים הגדולים להתפתחות של תרבות אלכוהול רצינית בארץ. בזמנו הופיעה בפורום אלכוהול של וואלה הודעה של בחורה (הילה אשכנזי) שעשתה את צעדיה הראשונים בעולם הסינגל מאלט. היא הראתה התעניינות בוויסקי, הפיקה ממנו הנאה רבה וגם הפגינה אבחנה דקה, אבל בכל זאת הרגישה צורך לסייג את ההתייחסות שלה ולהתנצל על היחס הרציני שלה. הנה ההודעה שלה ותגובתי, ותוספת של גיסר מנהל הפורום בנושא: הילה: "טוב, אז ניסיתי וויסקי עם "פיניש" של שרי, ואני חייבת לומר שהיה ממש טעים! אמנם לא כמו שציפיתי, אבל באמת מרגישים מין בעיטה (מתנצלת על הפלצנות) של מתקתקות וארומה של שרי. הוויסקי, אגב, הוא גלן מוראנג'י (עמק השלווה, למדתי משהו) שרי ווד פיניש, וכוסית שלו עלתה 65 ש"ח- זה יקר או ממוצע למנה ? בכל מקרה- עכשיו צריך למצוא וויסקי מעושן עם יישון בחביות שרי, ואז אני אוכל לדווח ל Islay אם היא צדקה או לא (: Islay: הילה, אני שמחה שנהנית אבל אני חייבת למחות על השימוש במילה "פלצנות". פרט לכך שזו מילה שנואה עלי ביותר, אני חושבת שאחת הסיבות העיקריות לכך שתרבות האלכוהול לא מתפתחת ברצינות בארץ (וגם שאר סוגי תרבות) היא שאנשים מרגישים צורך להתנצל על היחס הרציני שלהם לנושא. יותר מכך, אנשים מרגישים צורך להתנצל כאשר הם משתמשים במשלב לשוני גבוה, או חס וחלילה בדימויים ומטאפורות. המילה "בעיטה" בה בחרת היא דימוי מצויין. מכיוון שטעם הוא עניין סובייקטיבי, לא נותר לנו אלא להשתמש בדימויים אם אנחנו רוצים לנהל שיחה בנושא שתתרומם מעבר ל"אחי, אתה לא תאמין איזה וויסקי בן זונה שתיתי אתמול". הצרימה (שישנם אנשים שמכנים אותה "פלצנות" ומעידים, לטעמי, בעיקר על עצמם) מתעוררת, לדעתי, כאשר הסופרלטיבים או הדימויים לא מבוססים, חוזרים על עצמם ללא קשר לוויסקי הספציפי שנטעם, או נאמרים בנימה "מדעית", במנותק מן הרגש וחווית הטעם שהוויסקי מעורר. ברוכה הבאה לעולם המרתק של וויסקי סינגל מאלט. דברי עליו בגאווה, אל תתביישי בדימויים שלך. אחת הדרכים להעצים את חוויית הוויסקי (או היין, או האוכל, למרות שאלו תחומים שקרובים ללבי פחות) היא למצוא את הדימוי ההולם ביותר. אנחנו תופשים את מה שאנחנו יכולים לתאר, וככל שתדייקי בדימוי כך תמצאי בוויסקי יותר דקויות. אבל זהירות: ברגע שתתחילי להתייחס לוויסקי שלך ברצינות, אין דרך חזרה... (-: לעניין הגלנמורנג'י, מה דעתך על הניחוח? הרחת בנפרד? הרבה פעמים אני מעדיפה להריח לפני שאני טועמת, ואז לטעום בלי להריח. לפעמים אנחנו מריחים "מתוק" ומשליכים על הטעם, ומרתק לגלות עד כמה השוני בין הריח לטעם יכול להיות גדול, וכמה השילוב מוסיף למורכבות (או יותר נכון, איזו "מניפולציה" השילוב הספציפי עושה עלינו). גיסר: Islay, אני מסכים איתך ב-100%, אך עם זאת, מה לעשות שיש אנשים שעושים בתיאורים הללו שימושים ציניים ומגוחכים, שגורמים לחבר'ה שמנסים להכנס לעולם הזה להרגיש כמו סנובים מתנשאים ומורמים מעם. חבל שזה כך, כי ההגדרה "בעיטה" במקרה הזה היא מאוד במקום ונכונה- כפי שציינת. ובשביל להבין את העניין לחלוטין היה צריך לראות את הסרט אתמול בערוץ 8, בשעב 22:30 - "מתחזים- משתיין בירה לסומלייה" (אל תתפסו אותי בשם המדוייק אבל זה משהו כזה)- מישהו ראה? אם לא אז תבררו מתי שוב יש ותראו, זה סרט חובה! מסופר על "אול אמריקאן גאי", שתיין בירה וצופה פוטבול כפייתי, אשר נבחר ונשלח לסן-פרנסיסקו ללמוד ב-3 שבועות איך להיות סומלייה ("הייתי בטוח שזו מדינה באפריקה" הוא אומר בתחילת הסרט... (-: ) ולראות האם שופטים בתחרות יגלו שהוא מתחזה. בקיצור- שם רואים בדיוק איך בנאדם שמתעצבן על עצמו, בהתחלה, על זה שהוא מוציא מהפה את המושגים "עפיצות", "יובש בפה" ו"גוף בינוני וטעם חמאתי" פתאום מתחיל להבין על מה הוא מדבר, מה זה באמת אומר ומתחיל לאהוב את זה- שינוי מדהים. את הסוף אני לא אגלה, רק אומר שבסוף כולם מרימים כוסית לחיים, והוא מרים "באד לייט"... כנראה שאי אפשר להשתנות כל כך מהר, אה? מסקנה- הילה, וולקאם טו דה וונדרפול וורלד אוף אלכוהול, דארלינג- כל עוד את משתמשת במושגים האלה בצורה אמיתית, ולא כדי להרשים מישהו- אז מצוין ואין במה להתבייש. גיסר הפלצן עם בעיטה של דומדמניות בהירות ;) * 22/4/06 - בעקבות הפוסט התחיל דיון בעניין בפורום וויסקי ב-NRG, והתייחסות נוספת. 7 תגובות הוסף תגובה הצג תגובות כאן 0 הפניות (TrackBack) לכאן לינק ישיר לקטע 15,665
|
כינוי: Islay
גיל: 46 ארכיון:
חלון מסרים: הוסף מסר (כל מה שצריך כדי לגלוש וויסקי באינטרנט בלחיצת כפתור) פרטים על סרגל הוויסקי של הבלוג הקטגוריות בבלוג רשימת הפוסטים בבלוג ממויינים לפי קטגוריות: Islay - אודות האי ומזקקות Bruichladdich - אני מציבה אתגר (: התשובה שלי לאתגר Bruichladdich מזקקת Kilchoman - איך מייצרים מסורת אינסטנט? Feis Ile - פסטיבל וויסקי ומוסיקה ב-Islay טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד טעימת וויסקי וויסקי - איך לבחור את הצעד הבא בלי להמר ולהצטער טליסקר (Talisker) בן 10 שנים: רשמי טעימה (tasting notes) Glenfarclas 12 קופץ לראש הרשימה תגידו, רוצים טעימה מונחית של סינגל מאלט? וויסקי כהשקעה כלכלית Bruichladdich - אני מציבה אתגר (: התשובה שלי לאתגר Bruichladdich וויסקי לאספנים כהשקעה כלכלית - אז איך זה עובד? מכירה פומבית של וויסקי בישראל - הזדמנות לתרגל וויסקי כהשקעה כלכלית על אמת תשובה לאתגר המכירה הפומבית א' - Highland Park מכירה פומבית שנייה ואתגר וויסקי נוסף פרטים נוספים על הבקבוקים במכירה הפומבית ייצור וויסקי בתמונות איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ייבוש וקליית השעורה (סוף הליתות). חלק שלישי איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - גריסת הלתת. חלק רביעי איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - Mashing. חלק חמישי Campbeltown & Springbank תהליך הזיקוק של ספרינגבנק ריכוז קטעי סקוטלנד Springbank ו-Campbeltown - סקירה איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני סיורי מזקקות כיצד לתכנן סיור מזקקות בסקוטלנד? טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון לשתות בתל אביב רפרטואר הברים המוגבל שלי המרטיני הראשון שלי המרטיני השני שלי 10 דברים על הבראסרי (ואף מילה על וויסקי) המהפכה כבר כאן - פעם ראשונה בבראון נטול עשן עניני וויסקי כלליים פנים חדשות לבלוג ביקורת כתבות וויסקי באינטרנט העברי - חלק א' מתכוני וויסקי וויסקי, פלצנות ותרבות אלכוהול כוס חדשה לוויסקי מבית Celtic Malts סרגל כלים לבלוג לשתות וויסקי בן 30 מכוס פלסטיק מהרויאל מייל לדואר ישראל, או למה שווה להיות חברים של מזקקות וויסקי וויסקי כשר? וויסקי מעושן וכיכרות שוקולד גם אני Guardian של גלנליווט! הרומן של טוני סופרנו עם גלנליווט מייקל ג'קסון מת בטרם עת - כמה מלים אודותיו SingleMalt.tv - שידורי וויסקי Islay 29 years old single cask, bottled 2007 ענייני אלכוהול אחרים פונץ' קייצי משובח טיפים לברמן/מלצר Picture Cook Book של Life רצים: 4 קוקטיילים לפסח רצים: "מבוא לעולם היין" של ברי ססלוב להורדה בחינם המרטיני הראשון שלי המרטיני השני שלי 5 דברים עלי דברים אחרים מזקקות / מצלמות רשת / מקומות הודעה מנהלתית נטולת וויסקי עכשיו תורכם: עוברים דירה פורומים פורום וויסקי - NRG פורום אלכוהול - וואלה פורום אלכוהול וקוקטיילים - בקבוק פורום יין ואלכוהול - תפוז פורום יין ואלכוהול - Ynet פורום אלכוהול - נענע פורום ברמנים וברמניות - תפוז כדאי לקרוא ארכיון כתבות האלכוהול של גיא גיסר אוכל, שתיה, גבר - יאיר גת על יין ודברים אחרים על שתיה ועל מה שמסביב - בלוג אלכוהול לשבת, לשתות ולשכוח - הבלוג של גיא גיסר וידויים של מח מסובב - בלוג האלכוהול של אור רכס אינדקס טעימות סינגל מאלט הדירוג המוצלח של מייקל ג'קסון (ולפעמים גם של ג'ים מאריי) גם אני קורא את בלוג הוויסקי! (הקוראים שלי שיש להם בלוג - שכחתי מישהו?) אודיסאוס Drinking העטלף המעופף ק.ה. רומינגה Kinks וינסטון צ. יאיר דניאל בן אבויה יונתן עירא אור eli7 גיא קשקין שוקי דברים לעשות בתל אביב יאללה מי בא: דברים מעניינים עכבר העיר הופעות אירועי השבוע האמיתיים של ניימן TelAvivCity.com פורום הופדעות של השרת העיוור טיים אאוט תל אביב הופעות קיץ 2007 ILCU לא וויסקי, אבל חשוב לקרוא My Body הקישורים שהופיעו כאן עברו לבלוג לווין בתפוז, המיועד לכל מה שלא קשור לוויסקי . |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לIslay אלא אם צויין אחרת האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Islay ועליו/ה בלבד 2005-2001 © כל הזכויות שמורות ליריב חבוט - emAze עיצוב: איה |