בלוגים קרובים  בר קבועים  הוסף לקבועים שלי   שלח המלצה לחבר   הפורום
משלוח תמונות לסלולר   לינק ישיר לכאן   דף כניסה


Islay - בלוג וויסקי

וויסקי סינגל מאלט, מזקקות, סקוטלנד
7/2007

10 דברים על הבראסרי (ואף מילה על וויסקי)

מכיוון שאני חורגת קצת מהנושא הרגיל, חשבתי לנצל את ההזדמנות וכבר להפוך את זה לרשימת 10 לפרויקט הכתיבה הקבוצתית של חנית.

 

10 דברים שקרו בבראסרי בביקור אחד ויחיד ויגרמו לי לא לחזור יותר לעולם.

נתחיל מזה שאני לא מחבבת את הבראסרי, בלשון המעטה. למרות זאת, אפשר למצוא שם את ארוחת הערב הקלה האולטימטיבית לימי החורף, וזה גם מטר מהבית, ואלה שתי סיבות מספיק טובות שגרמו לי בעבר לשכלל את הביקורים שם כך שיכללו מינימום אינטראקציה עם הסביבה ומקסימום ארוחה מזינה במיוחד: קונסומה עוף עם אטריות טרגון וחצי מנה גלנליווט 12 שנה. שילוב מנצח.

 

כך או כך, הנסיבות הובילו אותי לשם שוב, ואירועי הערב/לילה הביאו אותי לכתוב על 10 דברים שקרו בבראסרי בביקור אחד ויחיד ויגרמו לי לא לחזור יותר לעולם:

בראסרי - למקקים בלבד.

 

1. שלוש פעמים לפחות התחכך ישבנו של אחד מתושבי השולחן השכן בכל מיני דברים על השולחן שלנו, לאחר שהתעקש לחבק כמה פעמים את היושבים מולו ולעשות את זה תוך כדי עמידה ברווח של 20 ס"מ שיש בין השולחנות. אח"כ הוא גם גנב את המלחיה.

2. אחראית המשמרת התעקשה שאין תפריט לבר. נאלצתי לקום וללכת לבר ולהביא את תפריט הבר בעצמי (כאשר אחראית המשמרת ממשיכה להתווכח וולטעון שאין תפריט לבר).

3. שולחן שקטן מקוטר צלחת התיימר לשמש מצע לארוחת ערב לשני אנשים.

4. חמש פעמים לפחות התעלמה ממני מלצרית רנדומלית שעברה באיזור.

5. באחת בלילה כל מי שמסביבנו הוציאו סיגריות והתחילו להפריח עשן. מסתבר שלא טרחו להגיד לנו שהחל מאחת העישון חופשי בכל המקום.

6. מנה אחת הגיעה, לאחר כמה תזכורות, כשהמנה שממול כבר נאכלה כמעט עד תום.

7. חצי מנה טקילה 1800 נמזגה בקמצנות כזאת שבקושי ראו מהצד את פס המשקה בכוס.

8. מקק ענק (בגודל שמעיד על חשיפה למשהו רדיואקטיבי) טייל להנאתו על גב הספה, כ-10 ס"מ משותפי לארוחה.

9. פעמיים ניסו לדחוק אותנו לשולחן פינתי ולא נעים כדי לדחוס עוד כמה אנשים פנימה.

10. כל מיני אנשים שלא ברור מה תפקידם הגיעו להתנצל על כל מיני מחדלים, אבל חוץ מאחד כולם ניסו להוכיח תוך כדי התנצלות שהם בעצם צודקים.

 

בסופו של דבר לא חוייבנו על הארוחה, אבל את מעט החשק שעוד נשאר להגיע לשם הם הצליחו להעלים סופית. בקיצור, מומלץ למקקים בלבד.

 

נכתב על ידי Islay, 26/7/2007 12:22, בקטגוריה
273 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     0 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע

איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - Mashing. חלק חמישי

המדריך לייצור וויסקי כפי שצולם בספרינגבנק מתקדם עוד צעד, והפעם - Mashing.

זוכרים את הלתת הגרוס (Grist) שעושה את דרכו מהמיכל בקומה השנייה דרך פתח ברצפה? הנה הוא מגיע למיכל שבקומה הראשונה.

כך נראה פנים המיכל לפני שמתחילים להכניס אליו את הלתת.

יחד עם הלתת, מתחילים להזרים מים חמים פנימה, והגלגלים מתחילים להסתובב...

והמפלס עולה...

ועולה...

העיסה מתבשלת, ומסתבר שהמון דברים עם שמות מסובכים קורים מתחת לפני השטח כדי שאפשר יהיה להתסיס אחר כך: כל מיני אנזימים מפרקים כל מיני עמילנים לכל מיני סוכרים פשוטים. גלעד ממבשלת אביר שלח לי הסבר נפלא על כל העניינים הכימיים שמתרחשים בשלב ה-mashing אחרי שהתבכיינתי כאן שמעולם לא הבנתי מה זה בדיוק כל הסוכרים והאנזימים והעניינים שהולכים שם. אז קודם כל - תודה גלעד!  ועדיין, אחרי שקראתי והחכמתי (זה באמת לא כזה מסובך), אני עדיין לא רואה את עצמי כותבת בטבעיות על לימיט דקסטרינאז ובטא עמילז, אז תאלצו להסתפק בינתיים בתמונות.

כן, זה באמת נראה כמו דייסה מקולקלת. הנה, תראו את זה מקרוב:

נותנים בסוף עוד ערבוב קטן עם כף עץ ענקית (אגב, עכשיו כשאתם רואים את הגודל של המיכל הזה המלא בנוזל רותח והסולם שצריך לטפס בו, שוב הגיע הזמן להשתאות איך סיכנתי את חיי כדי לחזור עם תמונות  ). אגב, על כל תהליך הזרמת המים חוזרים פעמיים-שלוש עם אותו לתת, כדי למצות אותו עד הסוף.

את הנוזל המסונן שנקרא עכשיו Wort מזרימים למיכל נפרד ונותנים לו להתקרר קצת. בנקודה הזאת מדובר במשהו דומה בטעמו לבירה שחורה חמה (בעצם, לא דומה בטעמו אלא זה בדיוק מה שזה: בירה שחורה חמה). עוד מעט הוא יעשה את דרכו להתססה.

ומה קורה בינתיים עם שאריות הלתת, אחרי שפרקו ממנו את כל עמילניו, סוכריו וכל השאר? מסתבר שהשאריות האלה הן יופי של אוכל מזין לפרות. השאריות מובלות לגגון מעל החצר המרכזית של המזקקה, ושם, מצויידים במגפי גומי ואתים (חווייה מרנינה למי שזוכר בנוסטלגיה כמה היה כיף לשחק בבוץ בגיל 3), גורפים את העיסה הזאת דרך פתח ברצפה ישר לטנדר של החוואי המקומי שבא לאסוף הכל בשביל הפרות שלו.

ומה הלאה? התססה.

לחלק הראשון - מגיעים לספרינגבנק.

לחלק השני - ליתות.

לחלק השלישי - ייבוש וקליית השעורה.

לחלק הרביעי - גריסת הלתת.

נכתב על ידי Islay, 11/7/2007 12:55, בקטגוריה
4 תגובות   הוסף תגובה     הצג תגובות כאן     1 הפניות (TrackBack) לכאן     לינק ישיר לקטע



דפים: 1  

החודש הקודם (6/2007)  החודש הבא (8/2007)  
15,665
כינוי: Islay
גיל: 46
מלאו כאן את כתובת ה-email שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח
RSS (הסבר)

ארכיון:
 << יולי 2007 >> 
א ב ג ד ה ו ש
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

חלון מסרים:
הוסף מסר


הורידו את סרגל הכלים של הבלוג!
(כל מה שצריך כדי לגלוש וויסקי באינטרנט בלחיצת כפתור)
פרטים על סרגל הוויסקי של הבלוג




הקטגוריות בבלוג


פוסטים לפי קטגוריות
רשימת הפוסטים בבלוג ממויינים לפי קטגוריות:


Islay - אודות האי ומזקקות
Bruichladdich - אני מציבה אתגר (:
התשובה שלי לאתגר Bruichladdich
מזקקת Kilchoman - איך מייצרים מסורת אינסטנט?
Feis Ile - פסטיבל וויסקי ומוסיקה ב-Islay
טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד


טעימת וויסקי
וויסקי - איך לבחור את הצעד הבא בלי להמר ולהצטער
טליסקר (Talisker) בן 10 שנים: רשמי טעימה (tasting notes)
Glenfarclas 12 קופץ לראש הרשימה
תגידו, רוצים טעימה מונחית של סינגל מאלט?


וויסקי כהשקעה כלכלית
Bruichladdich - אני מציבה אתגר (:
התשובה שלי לאתגר Bruichladdich
וויסקי לאספנים כהשקעה כלכלית - אז איך זה עובד?
מכירה פומבית של וויסקי בישראל - הזדמנות לתרגל וויסקי כהשקעה כלכלית על אמת
תשובה לאתגר המכירה הפומבית א' - Highland Park
מכירה פומבית שנייה ואתגר וויסקי נוסף
פרטים נוספים על הבקבוקים במכירה הפומבית


ייצור וויסקי בתמונות
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ייבוש וקליית השעורה (סוף הליתות). חלק שלישי
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - גריסת הלתת. חלק רביעי
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - Mashing. חלק חמישי


Campbeltown & Springbank
תהליך הזיקוק של ספרינגבנק
ריכוז קטעי סקוטלנד
Springbank ו-Campbeltown - סקירה
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון
איך מייצרים וויסקי? (תמונות) - ליתות שעורה ב-Malt Barns. חלק שני


סיורי מזקקות
כיצד לתכנן סיור מזקקות בסקוטלנד?
טיול המזקקות של ינון - Islay, Jura ועוד
איך מייצרים וויסקי? זיקוק וויסקי בתמונות (ספרינגבנק, קמפבלטאון) - חלק ראשון


לשתות בתל אביב
רפרטואר הברים המוגבל שלי
המרטיני הראשון שלי
המרטיני השני שלי
10 דברים על הבראסרי (ואף מילה על וויסקי)
המהפכה כבר כאן - פעם ראשונה בבראון נטול עשן


עניני וויסקי כלליים
פנים חדשות לבלוג
ביקורת כתבות וויסקי באינטרנט העברי - חלק א'
מתכוני וויסקי
וויסקי, פלצנות ותרבות אלכוהול
כוס חדשה לוויסקי מבית Celtic Malts
סרגל כלים לבלוג
לשתות וויסקי בן 30 מכוס פלסטיק
מהרויאל מייל לדואר ישראל, או למה שווה להיות חברים של מזקקות וויסקי
וויסקי כשר?
וויסקי מעושן וכיכרות שוקולד
גם אני Guardian של גלנליווט!
הרומן של טוני סופרנו עם גלנליווט
מייקל ג'קסון מת בטרם עת - כמה מלים אודותיו
SingleMalt.tv - שידורי וויסקי
Islay 29 years old single cask, bottled 2007


ענייני אלכוהול אחרים
פונץ' קייצי משובח
טיפים לברמן/מלצר
Picture Cook Book של Life
רצים: 4 קוקטיילים לפסח
רצים: "מבוא לעולם היין" של ברי ססלוב להורדה בחינם
המרטיני הראשון שלי
המרטיני השני שלי
5 דברים עלי


דברים אחרים
מזקקות / מצלמות רשת / מקומות
הודעה מנהלתית נטולת וויסקי
עכשיו תורכם:
עוברים דירה


אפשר למצוא אותי ב:













פורומים

פורום וויסקי - NRG
פורום אלכוהול - וואלה
פורום אלכוהול וקוקטיילים - בקבוק
פורום יין ואלכוהול - תפוז
פורום יין ואלכוהול - Ynet
פורום אלכוהול - נענע
פורום ברמנים וברמניות - תפוז


כדאי לקרוא
ארכיון כתבות האלכוהול של גיא גיסר
אוכל, שתיה, גבר - יאיר גת על יין ודברים אחרים
על שתיה ועל מה שמסביב - בלוג אלכוהול
לשבת, לשתות ולשכוח - הבלוג של גיא גיסר
וידויים של מח מסובב - בלוג האלכוהול של אור רכס


אינדקס טעימות סינגל מאלט
הדירוג המוצלח של מייקל ג'קסון (ולפעמים גם של ג'ים מאריי)



גם אני קורא את בלוג הוויסקי!
(הקוראים שלי שיש להם בלוג - שכחתי מישהו?)
אודיסאוס
Drinking
העטלף המעופף
ק.ה. רומינגה
Kinks
וינסטון צ.
יאיר
דניאל
בן אבויה
יונתן
עירא
אור
eli7
גיא
קשקין
שוקי


דברים לעשות בתל אביב
יאללה מי בא: דברים מעניינים
עכבר העיר הופעות
אירועי השבוע האמיתיים של ניימן
TelAvivCity.com
פורום הופדעות של השרת העיוור
טיים אאוט תל אביב
הופעות קיץ 2007
ILCU


לא וויסקי, אבל חשוב לקרוא
My Body

הקישורים שהופיעו כאן עברו לבלוג לווין בתפוז, המיועד לכל מה שלא קשור לוויסקי



.



Love Your Body
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לIslay אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Islay ועליו/ה בלבד
2005-2001 © כל הזכויות שמורות ליריב חבוט - emAze
עיצוב: איה