הישרדות 3, פרק 4 - עבדאן הן מ-פ-ח-ד-ו-ת
אחרי הפרק של הפעם אי אפשר שלא להתעצבן, בראש ובראשונה כי היה פרק משמים וריק מתוכן. אם כבר התחלתם עם החסינות האישית כבר בפרק הזה, אז לפחות תנו לנו לראות איזה קרב עקוב מדם על החסינות, את חנוך גומר עם יד הברזל על זיו, את יעל מועכת עם הציצים האדירים שלה את הדס וכותבת את הפרק האחרון בספר שלה. משהו, תזרקו איזה עצם. אבל אין קול ואין עונה, ההפקה לא קולטת.
אבל מעבר לזה שהפרק היה ריק מתוכן, ההפקה חזרה לסורה עם הבחישה בפורמט. הפרומואים מבטיחים שהמאבק הוא בין זיו להדס, רומזים שהדס עפה ובזאת גורמים לנו להבין שנאלץ לסבול אותה עוד שבוע. והנה, מסתבר שהמשחק, בכלל נקבע על ידי השבט השני שיעניק חסינות ובכך בעצם יקבע מי תעוף, נועה או הדס. בקיצור, השחתה של הפורמט. שבט המוגבלים כבר נמצא על הרצפה, מה הטעם לתת לשבט השני בשלב זה לבעוט לא בצלעות כשהוא חסר אונים. זה נאמר לאביגיל במפורש על ידי שי, אם תתני חסינות להדס נועה תעוף ואם לנועה הדס תעוף, מישהו מתפלא עדיין שהתוצאה שיחקה לידיים של ההפקה?
בשבט המוגבלים המוחות די נבובים. אי לכך, למרות שברור לכולם שזיו הוא חדשות רעות ברמה קולוסאלית, למרות שהבנות די מתחברות, למרות שחנוך, השורד הכי מחונך בשבט זומם להיפטר ממנו, נועה עדיין נמצאת על הכוונת רק כי העיזה להצביע נגד זיו בהדחה הקודמת. שי והשורד הנעלם אבי (איפה אבי? האם הוא עשה מעשה ביבי וטס לארץ אוייב?) עשו איתו ברית, צירפו את נטלי ויעל שאומרות שצריכות לחשוב לטווח רחוק אבל עדיין לא בטוחות מהזה אומר לחשוב וזיו הופך להכי חזק בשבט, לא משנה כמה ארוחות הוא מנע מהם במו מוגבלותו ובמו חשיבתו רק על עצמו. ואם הברית לא מספיקה שי וזיו מהלכים איימים על הבנות בטקטיקות של הפחדה משל היו משפחת פשע.
שמנו לב
- שרק עץ דקל אחד נהרג היום במהלך צילומי הישרדות
- שאצל כל ילדי הכאפות, הכאפות מסתיימות כשהם גדלים, בעצם חוץ מהדס מהישרדות
איזו דרמה תיעודית איכותית על משפחות הפשע שודרה אתמול בערוץ 10 - במחשבה שנייה, תמחקו את המילה איכותית מהמשפט הקודם
- שהאימג' של הגידם עם מצ'טה ביד המתכת, הולך על החוף וחושב מה לעשות הלאה, היה מטריד. זה הולך להדיר שינה מעיני כמה ימים
- שזוהו כפלים בבטנה של יעל כשהיא ישבה על החוף. אבל זה בסדר, כשהמצלמה עלתה למעלה לעבר הציצים שלה הבנתי למה סלחו לה על זה בליהוק
- ששי ניסה לשחק אותה גבר אבל אז שאל את הדס אם הוא הולך להופיע בספר שלה והרס את הכל
- שזיו שבר את אבן האש בנסיון להוציא מים (או אש) מהסלע
- שקריספל הביא אותה בפסוקים מתהילים כדי שהאל יסלח לו על אכילת התולעת ואני חשבתי לעצמי שעל טריפה אחת זו, הוא אולי יסלח לו אבל לא על כל הטרייפות בביקיני שמסתובבות סביבו.
- ששי אמר לזיו שצריך להסביר לבנות מה ההשלכות של בגידה. אני אסביר במקומו, ההשלכות של בגידה היא שתשיגו שליטה בשבט ושי יצטרך ללקק לכם יומם וליל. קפיש?
- שרק הדחה שניה וכבר מועצת השבט חזרה לסורה, כל אחד מדבר על מה המשחק אמור להיות, כולם אסטרטגים ואף אחד לא יודע לסתום את הפה.
- שאבי הצביע להדחתה של יעל כי היא הטילה ספק בבברית. עאלק בן ברית, לא רק שלא ראו אותו כל הפרק, אף אחד לא טרח אפילו לעדכן אותו למי מצביעים
- שההפקה יודעת להתחשב במוגבלים ובעובדה שזיו הוא עונש מספיק ולכם נתנה לשבט המוגבלים עוד אבן אש
המשפטים של הפרק
- "אני חושבת שהפרק הבא בספר שלי יהיה על האכזבה הראשונה שלי מעצמי, על הציפייה הכל-כך גבוהה שלי מעצמי ובעקבותיה ההתרסקות". קשה לי להאמין שהדס המלעונה מתאכזבת מעצמה פעם ראשונה בחיים אבל מעבר לזה, אני מתחנן, תמצאו לה כותב צללים שיגמור את הספר הזה כבר, עבדאן.
- הדס שרה לזיו "הרצון והיכולת נפגשים בתרנגולתף נפגשים בתרנגולת וביצה". ואני חשבתי שיותר הזוי זה לא יהיה כבר
- זיו על הדס "אין דבר כזה בעולם הזה, זה זן נדיר, זן נכחד, הייתי מתחתן איתה אבל סביר להניח שהייתי זורק אותה אחרי יומיים, כי אני לא מסוגל לחיות עם כאלה אנשים. מקורותי אומרים שמי שאמרה את המשפט הזה, היא אשתו של זיו והכותבים של הסדרה, העבירו את זה לזיו.
- זיו להדס - "אתה מבינה שאת לא חלק נורמאלי מהנוף הכללי של... שבישראל לא כולם מתנהגים כמוך באופטימיות כזו. זה כיף, זה פצצה, הלוואי והיה לי חלק מזה, רבע ממה שיש לך". עכשיו תדמיינו את הדס אומרת את אותו משפט על גסות הרוח של זיו.
- קריספל - "בכל זאת אכלתי טרף. הנשמה זועקת. לא נבין לא נדע, נסתרות דרכי השם, נסתרות חבל על הזמן". אשכרה הייתי מכניס את השורות של קריספל כנספח לתהילים.
- זיו על יעל, נטלי ונועה - "היידי בת ההרים, היידי קלום (או שכלום?) ושרה ג'סיקה פרקר". בחלק השלישי נהרס לו הסגנון הבובלילי וחבל.
- הדס - "היום תודה לאל ותודה לחנוך אכלנו לבבות דקל. וזה ממש טעים, יותר טעים אפילו מהקופסת שימורים. אני הולכת לחזור לארץ ולהתחיל להוריד עצי דקל בעצמי". על זה נאמר פחד אלוהים, או פחד חנוך.
- טל א. - "כמו שאומר הפסוק המפורסם אוח אוח, אין כמו שמיכת פוך". קפון בא עם פנקס מלא בשירים וכמו שזה נראה טל א. הביא פנקס אמרות שפר.
- קריספל - "כשהבנאדם הולך לישון, הנשמה שלו עולה למעלה לעשות דין וחשבון על כל היום". אחרי זה קריספל התחיל להתקשות בנשימה, לדעתו בגלל התולעת, לדעתי בגלל שהנשמה שלו פגשה למעלה את זו של זיו.
- אביגיל שנבחרה לנציגת טינאגו שתעניק חסינות אישית לאחד מקאראו - "זה תפקיד מושלם בשבילי, אני מכורה לפוליטיקה, גם עבדתי בפוליטיקה בקונגרס האמריקאי ועכשיו אני שרת החוץ של השבט שלנו". מישהו היה צריך להזכיר לה שהיא בסה"כ פיון שאחראי להתערבות ההפקה, איפה פוליטיקה ואיפה נעליים?
- אביגיל להדס - "תתחברי לבנות ותעיפו את זיו. בנים הם אהבלים תמיד, הם לא יודעים מה הם רוצים מעצמם. הם רואים טוכס, הם רואים ציצי וזהו. הם מקשיבים למה שאומרים להם". סופסוף מצאנו מישהי בעונה הזו שמבינה מהי אסטרטגיה.
- הדס לאחר קבלת החסינות "הרגשתי מינימום עם שכפ"ץ נגד טילים". חשבתי שהמתנחלים מבינים קצת יותר בנשק שלהם.
- הדס לנועה על שרשרת החסינות "את יודעת מה אומרים אצל המתיישבים, שטח משוחרר לא יוחזר". אני מבולבל, בשבקין אמר בשנה שעברה שהם אומרים "מוות לערבים" אז מה הגרסא הנכונה?
- יעל - "שורד הוא זה שיודע להתנדנד, פעם אחת להיות בצד הזה, פעם אחת להיות בצד הזה ולעשות את זה באלגנטיות". רק חבל שהיא עצמה עוד לא הגיע לאלגנטיות אפילו כי היא נשארת רק בצד אחד? מה עם נאה דורש נאה מקיים?
- זיו ליעל - "אני רוצה להבהיר דבר אחד, די מסוכן להתעסק עם האריה, לשחק לו בביצים, לפעמים הוא גם נושך". אשכרה משפט מפחיד. אגב, רק אני מרגיש אחרי משפט זה שחוץ מפסיכופט, זיו גם סוטה והוא חולם חלומות אדומים?
- זוארץ במועצת השבט - "חזית הברית הקשוחה, תנו לחנוך לסיים, תודה". זהו, זוארץ עשה את שלו, זוארץ יכול לפרוש
- חנוך - "זו הסיבה לחולשה של השבט, כי הברית שנוצרה כאן יותר חשובה מהשבט עצמו". אני לא מאמין שאשכרה התפלק למלהקים מישהו עם שכל. לא נורא, בטח הוא יעוף בקרוב. שכל הוא לא מתכון להצלחה בהישרדות הישראלית, זה רק מסמן אותו כחריג (אם יד אחת לא מספיקה).
לסיכום, עוד פרק משמים, עוד פרק שההפקה התערבה. מי אמר שהם למדו לקח מהעונות הקודמות? זה מביך ממש והרייטינג מדבר בעד עצמו (ירד ל16%).
בפרק הבא, בא לבקר השורד המפורסם בעולם, רופרט האדיר כנראה. יהיו קטעים? אני בספק באי הנעלם יקבלו את נועה והזדמנות למצוא את הדגל של קאראו ולפטור אותנו מהמוגבלים אם הם לא היו יותר מוגבלים מהם, היינו יכולים להתרגש עד כאן להפעם סייקו
שמור בטל
ביקורות סרטים - הפסיכופט המתורבת
נכתב ב10/9/2009 17:58, בקטגוריות על המסך הקטן, ריאליטי, הישרדות, ערוץ 10
הצג תגובות כאן
|
הוסף תגובה
| 0 הפניות לכאן
| לינק ישיר לקטע
|
שלח ל'שווה קריאה'
| הוסף למומלצים שלי
|
לפוסט הקודם
|
לפוסט הבא
|
לבלוג המלא
הגיגי החוכמה האחרונים הם של סייקו ב- 17/9/2009 09:20
|