אחרי האכזבה הגדולה מהסרט "חניבעל", קצת חששתי לראות את הסרט השלישי בטרילוגיה הזו. שאלתי את עצמי, מה כבר אפשר לחדש פה? עוד פעם יעירו את חניבעל לרדוף מישהו ?
איכשהו יצא שהייתי אמור לראות את הסרט בקולנוע ולא יצא ורק עכשיו ראיתי אותו בDVD
להלן המלצתי:

שם הסרט: דרקון אדום Red Dragon
במאי: ברט רטנר
שחקנים: אדוארד נורטון, אנתוני הופקינס, רלף פיינס, הארווי קייטל, אמילי ווטסון, מרי לואיז פרקר, פיליפ סימור הופמן
שנת הפקה: 2002
הרקע לסרט :
שבע שנים לפני שכתב את "שתיקת הכבשים", יצר הסופרתומאס האריס דיוקן של רוע טהור כשכתב את הרומן "דרקון אדום". האריס הציג לקוראים את שלישיית הדמויות שגורלן נכרך יחד, הפסיכיאטר המבריק שהפך לרוצח, ד"ר חניבעל לקטר, חוקר ה- FBI ויל גרהאם והקצב המטורף המוכר כ"פיית השיניים". המיתולוגיה שמאחורי דמותו של לקטר, אחד הרשעים המסקרנים ביותר בספרות המודרנית, נבנתה גם בספריו הבאים של האריס, "שתיקת הכבשים" ו"חניבעל". בעיבוד הקולנועי של ג'ונתן דמי ל"שתיקת הכבשים"(1991) הפך אנתוני הופקינס את חניבעל לקטר לדמות קולנועית שתיזכר לעד. הופקינס זכה בפרס האוסקר על משחק מצמרר ויצר את אחד מאותם רגעים נדירים בקולנוע, בהם התפקיד והשחקן מתאימים בצורה כה מושלמת שקשה לדמיין שחקן אחר שיגלם את הדמות. כתוצאה מכך, עשר שנים מאוחר יותר חזר הופקינס לגלם את דמותו של לקטר, בסרט ההמשך בבימויו של רידלי סקוט, "חניבעל" (2001), שהיה אחד הסרטים המצליחים של השנה.
"דרקון אדום" הוא החלק השלישי (???) בטרילוגית הופקינס - חניבעל, מבוסס על ספרו של תומאס האריס משנת 1981.
תקציר הסרט:
לרוצח סדרתי כמו חניבעל לקטר תמיד יש מעריצים - יצורים פגומים המתפלשים פרטי הפשעים הברוטאליים שלו, שקיומו מרגש אותם, והזעם והפחד אותם מעורר לקטר אצל בני אנוש "חלשים" יותר הם נקודת האור בחייהם הבודדים והמרירים. בשביל אנשים אלו לקטר הוא ישות עליונה, הם מאמינים כי יש לו את היכולת הנדירה לראות אותם בצורה בה הם רואים את עצמם ולהעריך את החיוניות המוחלטת של פשעיהם המושחתים. לקטר מעריך את המסירות של מעריציו, במיוחד עכשיו, כשהוא כלוא בית החולים לחולי נפש של מדינת בולטימור. גם לויל גרהאם היו מעריצים, למרות שהוא מעולם לא רצה אותם, כחוקר FBI בעל פרופיל גבוה של תפיסת רוצחים, כשגולת הכותרת בחייו הייתה לכידתו של חניבעל לקטר, גרהאם הפך לגיבור צהובונים בעל כורחו. אך יכולתו העל טבעית כמעט לחשוב כמו רוצחים סדרתיים גרמה לאנשים ולגרהאם עצמו לחוש לא בנוח, במיוחד לאחר המפגש האחרון שלו עם לקטר, זה ששלח את הרוצח לבית חולים לחולי נפש ואת חוקר ה- FBI לבית החולים. לאחר שפצעיו של ויל גרהאם החלימו, הוא לקח את משפחתו לפלורידה ופרש מן ה-FBI. אבל המעריץ החדש של לקטר, שרוצח באכזריות משפחות בשנתן בלילות ירח מלא, מכריח את גרהאם לחזור מפרישה ולהשתמש פעם נוספת בכשרונו המקולל לחדור לראשי רוצחים סדרתיים. אחרי שהוא לומד את זירות הפשע הזוועתיות באטלנטה ובברמינגהאם, גרהאם מבין שבשביל שיהיה לו סיכוי לתפוס את "פיית השיניים" הוא יהיה חייב גישה למוחו של מישהו מעוות ומבריק כמו הרוצח, וזה אומר מפגש נוסף עם אויבו הנצחי - ד"ר חניבעל לקטר.
דבר הפסיכופט:
הסרט הוא בעצם הראשון בטרילוגיה מבחינה כרונולוגית, עוד לפני "שתיקת הכבשים", והוא דומה בסגנונו דווקא לסרט הראשון. כמו בכל סדרה קשה לשחזר את ההצלחה של הסרט הראשון, אך סרט זה עומד במשימה בהצלחה. מדובר בסרט מתח-אימה בו הדמות של לקטר חוזרת בגדול, המשחק של כל השחקנים מצויין והסרט מצמרר, מותח ומחזיק אותך צמוד לכורסא לכל אורכו.
אני חושב שהסיבה שהסרט מזכיר את הסרט הראשון והמוצלח בסדרה, גם עוזרת להצלחתו. הוא גורם לזכרון נוסטלגי משהו מהסרט הראשון.
לסיכום, סרט מעולה, מפחיד, מצמרר מותח ופשוט טוב מאוד.
סביר להניח שחלקכם ויתר בגלל הסרט הדי מזעזע "חניבעל", אני ממליץ שתשקלו שוב. זהו סרט מותח ומפחיד ללא המראות המגעילים מהסרט הקודם. לא לפספס !
ציון: 8.5 מתוך 10

