חדש בקולנוע - חדש בקולנוע - חדש בקולנוע
סרטו של הבמאי ניל ג'ורדן סיקרן אותי וראיתי אותו הלילה
להלן ביקורתי

שם הסרט: גניבה זולה The Good Thief
במאי: ניל ג'ורדן
שחקנים: ניק נולטה, צ'אקי קריו, סאיד טאגמאוי, קאסיני אמברק, אמיר קוסטוריצה
שנת הפקה: 2002
תקציר הסרט:
גניבה זולה" נוצר בהשראת הסרט "בוב הנוכל" של הבימאי הצרפתי מלוויל, ובמרכזו סיפור של הונאה ורמאות. שוד כפול, פיקאסו מזוייף, התמכרות כפולה, גנב טוב ושוטר עייף מתאחדים ומפרים את האיזון בין הציפייה למציאות. המזל אוזל לבוב מוטנט (ניק נולטי). הוא חי באזור הדמדומים של העולם התחתון הנחמד, עולם מרופט, מעומעם דרך סמים והילולות הימורים. כאשר הוא נאלץ לצערו לוותר על שתי תאוותיו, הוא נחשף לעולם חדש וכך פשע נועז יוצא לדרך. התכנון נעשה בעזרת שני שותפיו ראול (ז'ראר דארמון) ופאולו (סעיד טאגמאוטי) על חשבון ידידותו של בוב עם רוג'ר השוטר (צ'אקי קיירו) הנמתחת עד לקו השבירה, ויחסיו עם רמי (מארק לאבוין) בעל מועדון ידוע הנהרסים, כאשר בוב מגן על אחת הזונות בהשגחתו של רמי.
חבורת "המומחים" הכוללים את גאון האבטחה ולאדימיר (אמיר קוסטוריצה), שנבחר על ידי בוב במטרה לנהל את שתי המעילות, נשאבים אל תוך המערבולת של המהמר, כולל סוחר האמנות טוני אנג'ל (רייף פיינס), אשר את תוצאותיו, אף אחד לא יכול לנחש עד לרגע האחרון, אבל הדרך לשם מהולה ברגעים קומיים וטרגיים לכל אחד מהם.
דבר הפסיכופט:
סרט איטי ומפוזר. אמנם הויזואליה מסוגננת ומיוחדת אך זה אינו מחפה על עלילה משעממת ונגררת. הסיפור שגרתי למדי כמעט עד הסוף. אפשר בהחלט לוותר, הרוב הגדול פשוט ישתעמם.
ציון: 5 מתוך 10 

