על הסרט הזה שמעתי דעות חלוקות והאמת שכל הסרטים התקופתיים האלו נהיו נפוצים, אבל לרוב לא מחדשים הרבה ונצמדים לתבנית די שחוקה. עניין אותי לראות האם יש בסרט משהו מעבר...
להלן ביקורתי

שם הסרט: ארבע הנוצות The Four Feathers
במאי: שאקיר קפור
שחקנים: הית' לדג'ר, קיית הדסון, ווס בנטלי, מייקל שין, דג'ימון הונסו
שנת הפקה: 2002
תקציר הסרט:
זהו סיפורו של הארי פברשאם (הית' לדג'ר), אחד החיילים הנערצים בגדוד שלו, מסור ונאמן לבת זוגו האהובה את'ני ( קייט הדסון). עתידו הצבאי והאישי נראה מבטיח ובטוח. אבל כאשר צבא של מורדים סודנים, מתקיף מבצר של הקולוניה הבריטית בחרטום, עומד הגדוד של הארי להישלח למשימה בצפון אפריקה. חששות וספקות כבדים תוקפים את הארי והוא מתפטר מתפקידו כאשר הגדוד שלו יוצא למלחמה. המעשה של הארי מכה בתדהמה את הסובבים אותו. אביו מפנה לו עורף ושלושה מחבריו הטובים ביותר, ואפילו ארוסתו את'ני , שולחים לו נוצה לבנה, שהיא הסמל לפחדנות. אף אחד מהם אינו מסוגל להבין את מה שהארי עשה. כשהוא מיוסר, מבודד ובודד בלונדון, הארי מגלה שחברו הטוב ביותר ג'אק (וו'ס בנטלי), ואנשי הגדוד לו השתייך, היו קורבן להתקפה קשה מצד המורדים. הקשר והמחויבות שלו אל חבריו מניעים אותו להתגבר על ספקותיו והתלבטויותיו. הוא מחליט לעשות מעשה ולקחת על עצמו משימה שהיא יותר חזקה מהתנגדותו החד משמעית למלחמה. עליו להציל את חבריו בכל מחיר.
דבר הפסיכופט:
בצד החיובי של הסרט אפשר לציין את השחזור היפה של הקרבות במדבר ובכלל של החיים של האריסטוקרטיה הבריטית לעומת החיים של השבטים במדינה נכשלת כמו סודן. הבעיה של הסרט היא שזה כל מה שיש בו. סרט ארוך שרובו נמרח, קיטשיות נשפכת מכל עבר ובעיקר חוסר מציאות וחוסר אמינות. סיפור האהבה אינו אמין ואינו בנוי טוב, המניעים של הגיבור, שהופך לאמיץ רק לאחר שהוא מקבל את הנוצות המגנות אותו על פחדנותו. בכלל אצילות הנפש של כל הגיבורים בסרט היא מוגזמת. למרות זאת אפשר לציין את הית' לדג'ר ודג'ימון הונסו, שותפו המקומי למלחמה, על משחקם הטוב. לא ברור גם למה היה צורך למרוח את הסרט על מעל שעתיים, נראה כי זה חלק מהציות לכללי האפוס וכי לא מילאו את זה מספיק בתוכן. גם ההצגה של האימפריאליזם הבריטי בצורה כה חיובית, כאילו הביאו את גישתם הנאורה לאפריקאים הלא מפותחים, היא בעיתית משהו. בסה"כ סרט שאפשר לראות אבל בגלל כמה מהסיבות שמניתי, אבל חשוב לזכור את בעיותיו. אפשר גם לוותר.
ציון: 5 מתוך 10 



