הסרט הזה היה יכול להשאר סרט קטן שמעטים ראו, אלמלא היה זוכה בצדק, בפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר לשנת 2004. ניתן להשיג את הסרט בDVD מתורגם לעברית.
להלן המלצתי החמה

שם הסרט: שיחות נפש The Barbarian Invasions
במאי: דניס ארקן
שחקנים: רמי ז'יראר, סטפן רוסו, ג'וזה קרוז, מרינה האנדס, דורותה ברימן
שנת הפקה: 2003
ארץ הפקה: קנדה
תקציר הסרט:
הבמאי דניס ארקן, 17 שנה לאחר סרטו עטור השבחים "שיחות מלוכלכות", מנתח שוב בסרטו החדש "שיחות נפש" את יחסי הכוחות הפוליטיים, כלכליים, אישיים ומיניים, במערכות יחסים. רמי, לשעבר רודף שמלות ידוע והדוניסט מושבע, מתמודד עם מחלת הסרטן המכניעה אותו ובימיו האחרונים ניצב מול חבריו הטובים, מאהבותיו לאורך השנים, אשתו לשעבר ובנו שסלד ממנו כל חייו. בנו שנהיה בחור אמיד מאוד בינתיים מנסה לעזור לו , למרות כל הפערים והריחוק ואם לא להצילו מהמוות הקרב, לפחות לשפר את סופו ולהקיף אותו בחברים. החברים , ניצבים ליד מיטתו בבית החולים ומדברים על העבר המפואר והנוסטלגי. רמי, יחד עם בנו, נאלצים להתמודד עם הפער הגדול שנפער ביניהם לאורך השנים.
דבר הפסיכופט:
סרט שכשמו כן הוא (הפעם אני משבח את הבחירה בשם עברי מצויין), רובו שיחות על כל העניינים ברומו של עולם וביניהן, איך לא, הרבה שיחות על סקס ויחסים. חשוב לומר כי למרות שמדובר בסרט פטפטת מהסוג שיכול לשעמם, הסרט הזה הינו נפלא ומרתק, סרט שהוא חוויה של ממש. למרות שהנושא של הסרט אמור להיות עצוב, התוצאה היא אופטימית, רגישה ואפילו משעשעת לפרקים. הסרט מעביר המון מסרים על עניינים חשובים כמו פוליטיקה, קפיטליזם, יחסים, חברות אמת ובעיקר על שני נושאים עיקריים: המורכבות של יחסי האב והבן בסרט והחשיבות של מוות בכבוד, כאשר הינך מוקף בחברים טובים. היחסים של האב והבן מתוארים לנו בצורה מצויינת ואנו עוברים יחד איתם את תהליך ההתקרבות המרגש, נושא המוות והחברות שכל כך צריך באותה עת, גם הוא מתואר לנו בצורה מוחשית מאוד והשיחות הרבות על סקס ויחסים גם הן ישירות ובוטות ואינן מייפות דברים וכל הנושאים הנ"ל כאמור, מתובלים בהמון הומור. חשוב לומר כי קשה לעשות סרט שכולו שיחות על גבי שיחות ולהוציא ממנו משהו מרתק ומרגש כמו שעשו בסרט זה. הסרט בהחלט ראוי לכל השבחים שכבר ניתנו לו. לא לפספס !
ציון: 9 מתוך 10




