משום מה אבא שלי לא רצה ללכת לאכול דגים במסעדת ה"שורי בורי" בהרצליה פיתוח אלא התעקש שנלך עד למארינה בשביל לאכול את אותם דגים. מסעדת "דרבי בר" היא מסעדה שכבר יצא לנו לבקר בה בעבר והם אכן מכינים אוכל טוב אבל כיאה למסעדה שנמצאית על המארינה היא יקרה מאוד. אבא שלי ואני הזמנו שנינו שני סוגי דגים שונים רק על מנת לגלות שאת הדג שהוא הזמין אין, ואת הדגים ששנינו הזמנו בסוף יש רק ב"פילה". לא הפתיע אותי והתבדחתי עם אבי שניקוי עצמות זה לא משהו שלחברה בשכונה פה יש זמן אליו ואני מאמין שלא משנה מה היינו מזמינים המלצרית היתה אומרת שיש רק פילה.
בכל מקרה, קיבלנו פילה. שניים אפילו כי מכל דג אפשר לעשות רק ואך ורק שני פילה. 75 שקל עלה התענוג המאוד מהיר הזה. 75 שקל למנה וזה כסף שלא יחזור לעולם. ניסיתי להבין מה במנה שלי שווה 75 שקל, כי זה בטח לא הדג. אולי זה היה חצי הלימון? אולי קצת החסה, היא יכולה להיות ממש יקרה לפעמים.
ב"דרבי בר" מאמינים שהצלוחיות הקטנות האלה שמגישים בדרך כלל במסעדות ערביות, הן התשובה לכל הבעיות גם אצליהם. אצל הערבים זה נעשה בשביל לפתוח את התיאבון ומביאים לך בערך 14 צלוחיות של דברים ממש טעימים. בהרצליה זה נעשה על מנת שתאכל כמה שפחות אחרי זה (בהתעלמת מוחלטת שגם ככה לא מביאים לך הרבה על הצלחת) ואילו מביאים לך רק 7-8 צלוחיות של דברים לא יותר מ"בסדר".
אני לא ממליץ ללכת לשם, למרות שהמלצריות ממש נחמדות.